Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Premiärer..

Av Johan - 20 september 2010 09:32

Mantorp vann över Halmstad HP i div.1 Södra med 26-23. Härlig premiär för östgötarna och viktigt med en bra start på serien. Nu väntar Cyrus på bortaplan, ett lag som torskade mot Country med 24-31. Keepern Alexander Rosén blev utsedd till matchens lirare.


IVH och RP Linköping delade på poängen i mötet igår. 23-23 slutade matchen och så gick det till;


"IVH Västerås-RP Linköping 23-23 (10-12)

I premiären av div 1 norra lyckades vi i RP Linköping knipa 1 poäng borta mot seriefavoriten från Västerås.

Taktiken var klar. Vi skulle spela ett tufft och aggresivt 5-1 försvar med ett extra fokus på deras storstjärna Martin Boqvist, och ett diciplinerat anfallsspel med få tekniska fel.

I matchens inledning kände lagen på varanda och följdes åt i målprotokollet. Det var tätt, rätt så tufft och premiärnerverna märktes av en del. IVH gjorde mål från 9m via Martin Boqvist och Alexander Rydén. RP sköt in kassar från olika delar av plan.

RP drog ifrån något och kunde gå till halvtidsledning med 12-10 via ett snyggt mål från Daniel Blomqvist.

I andra halvleks inledning så gjorde bortalaget i rött ett litet ryck fram till 15-12. Två snabba utvisningar vid detta resultat gjorde matchen målmässigt jämn igen. IVH gick upp till 19-18, RP fick jobba i motvind.

Viktiga mål av Adam Lönn, Hampus Nygren och David Lowén gav Linköpingslaget 23-22 med minuten kvar. Hemmalaget gjorde 23-23 från kanten med 30 sek kvar. Med 8 sek kvar tog Daniel Blomqvist sig förbi sin etta, men målvakten räddade. IVHs försök till 24-23 lyckades inte.

Matchen slutade rättvist 23-23.

Målskyttar IVH Västerås:
Daniel Zachridsson 6, Martin Boqvist 4, Alexander Rydén 4, Daniel Woolf 3, Robin Lundholm 2, Tobias Bamberg 1, Linus Hjulström 1, Nano Garrido 1, Joakim Cederroos 1

Målskyttar RP Linköping:
Adam Lönn 8, Erik Nyberg 4, Daniel Blomqvist 3, Hampus Nygren 3, Simon Hollnaicher 2, David Lowén 2, Calle Andersson 1

Matchens lirare:
Daniel Zachridsson, IVH
Fredrik Robach, Linköping"
I Sörmlandsderbyt mellan Nyköping och Eskil löd rapporterna om en het match där bortalaget hade +6 med kvarten kvar men att Nyköping kom igen och kvitterade. Matchens utseende nådde Örebro, där jag befann mig under helgen, och det verkade ha varit en del uppståndelse. Andreas Asp åkte på rött kort efter 3 2:or och att domarna var polare med Eskilkillarna (?). Då jag inte vet om detta är sant, främst ang. domarna, så lägger jag ingen närmare reflektion på det. Av kommentarerna att döma så verkar det dock ha varit ett surt efterspel. Tänk bara på att hålla det på en lagom nivå! Nyköping är hemmastarka och Eskil har nog lärt sig läxan att stänga matcherna. Lycka til båda gängen!
Skånela slog Irsta med 2 bollar. Hemma i Märsta är Skånela bra och Irsta får ta nya tag mot Nyköping i nästa fight.
Matchfakta;
"Det blev förlust borta mot Skånela när herrlaget startade seriespelet på söndagen. Hemmalaget vann med 28-26 (15-10) efter en svag första halvlek av Irstalaget.

Det var främst en period i mitten av första halvlek som ställde till det för de grönklädda. Tekniska fel och tveksamt anfallsspel gav Skånela möjlighet att kontra in flera enkla mål och gå från 4-4 till ledning 11-6. Resten av matchen var helt jämn, Skånelas ledning pendlade mellan fyra och fem mål tills det var knappa tio minuter kvar då Irsta försökte med en punktmarkering på Skånelas Jimmy Karlsson. Det gav viss effekt och Irsta kunde närma sig. De kom dock aldrig närmare än två mål och Skånela kunde ta hem segern.

- Vi kan inte vara nöjda efter en förlust, men Skånela är ett bra lag och vi tar med oss många positiva saker till nästa match - framförallt från andra halvlek, säger Irstatränaren Andreas "Aje" Jansson.

Anton Andreasson gör en mycket bra andra halvlek. Alexander Westholm säker på sin högerkant. Jonathan Perneheim gjorde korta inhopp i sin comeback efter knäoperation, och visade att formen är på väg tillbaka.

Nästa match spelas redan på onsdag 22 september då Irsta tar emot IFK Nyköping hemma i Bombardier Arena C. Matchstart 19.15


Målskyttar

Irsta:
Anton Andreasson 6, Alexander Westholm 5, Jonas Daglund 4 (1), Jonathan Perneheim 3 (1), Jonatan Lövgren 2, Axel Morén 2, Love Asplund 2, Daniel Grönvalls 1, Daniel Berg 1

Skånela:
Jimmy Karlsson 7, Jesper Östlund 6 (2), Viktor Östlund 4, Hampus Larsson 3, Gustav Hallén 2, Fredrik Haglöf 2, Kim Bäckman 2, Axel Fihn 1, Tim Kulich 1"


Överlag jämna matcher i norrettan där Silwing slpg Ricoh med fyra bollar, Lif Blå vann över Lidingö med fyra och Tyrold slog Täby med en boll...


Verkar som om jag missat Örebro SK;s herras status. Storförlust mot Cliff med 17-26 hemma i Idrottshuset.. Pratade med en ÖSK;are igår i samma hall och jag verkar ha överskattat laget. Får ge ÖSK 2-3 matcher till för att se om jag är helt fel ute. Närmast väntarv derby mot Järnvägen. Tyresö slog MP med 28-26 i samma serie. Tyresö kommer att vara med i toppen och MP kommer att störa många av lagen!


Irstas damer slog HK Spåret med 25-20! Viktigt, viktigt..


Vadstena vände mot Järnvägen i damtvåan och kunde, till slut, vinna med 21-20. Ska bli intressant och följa båda lagen under året. Förhoppningsvis kan jag se Järnvägen-NKIK 2/10 då vi spelar mot ÖSK;s 93:or timmarna innan den matchen!


I herrtrean vann Extra över Irsta U med 30-23, IVH Västerås U slog Miffe och Ljungsbro krossade Kumla med 38-10 (28 bollar!!!). Starkt av Extra att slå Irsta men i övrigt var det "som det skulle vara"..


Tjejlaget tog hem ÖrebroCupen efter 3 vinster i gruppen och 2 vinster i semi och final. Nu väntar GUIF;s 93/94-gäng i serien och om några veckor väntar IVH, Skuru, Söder och Polisen i USM. Det blir något att bita...


Givetvis kan jag inte ha koll på allt men med ca. 360-380 besökar per dag så syns iaf. handbollen i Mellansvenskan på något sätt. Mina åsikter är inte så mycket att bry sig om, bara vi får lite plats på nätet :)

 
 
Ingen bild

spion

20 september 2010 16:04

Såg IVH-RP och om inte IVH får igång kontringspelet och drar nytta av sitt försvarspel blir det tufft.

 
Ingen bild

TCO

20 september 2010 16:19

Såg också IVH-matchen. En anledning till uteblivet kontringsspel kan varit att RP hade få tekniska fel och bjöd på väldigt lite lägen till snabba omställningar?

 
Brejding

Brejding

20 september 2010 16:45

Oj. Misstog du dig på ett lag eller två.

Om man tycker till så mycket som du gör så kommer man att ha några fel, men så länge du har fler rätt än fel så blogga på. Skitkul och läsvärt.

Bry dig inte om att några fårskallar hackar på dig för att du gjort någon miss här och där.

http://htttp://tyresoif.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

eskilstuna

21 september 2010 09:36

Såg matchen och om IVH hade kommit upp i 40% från kanterna hade dom vunnit, nu hade dom tur, varför var inte Arnehall med, sjuk?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards