Direktlänk till inlägg 13 september 2010

Dam-Allsvenskan

Av Johan - 13 september 2010 16:56

1.Örebro SK.

I mina ögon är detta favoriten.. Bra bredd och framförallt en bra spets i tvillingarna Larsson, Sara Johansson ( 3 VM-guldmedaljörer i samma lag!!) samt den nya lekkamraten på m6 ( glömt namnet) men även hon från Lindeskolan. Laget var nära redan ifjol men "gjorde bort sig" och torskade matcher som man inte borde förlorat. Har man lärt sig den läxan så spelar laget i Elitserien 2011/2012! Har ett riktigt bra publikstöd i idrottshuset!


2.H65, Höör.

En av de absoluta förhandsfavoriterna till avancemanget. Bra målvaktspar i Jannike Nordström/Terese Bengtsson. Har en riktig "dräpare" på 9m i form av en jugge. Gamla NKIK-spelaren Cilla Dobak hittar vi på m6 och nya tränaren Niklas Harris vet vi gör ett bra jobb med sina lag. Känns redo för eliten!


3.Nacka HK

Talangfabriken Skuru IK har fått ihop ett bra gäng till Allsvenskan. Nacka har alltid varit i topp i gamla div.1 och tackade nej till Elitserien inför i år ( Tyresö fick platsen istället). Laget kommer att vara ett topplag. Man var och matchade mot GUIF nu i dagarna och kryssade i den matchen. Nacka är också i DM-final mot Tumba. Topp-3!! ( Är dåligt insatt här också; får Skuru släppa ner spelare till Nacka? Vill man det?).


4.IFK Tumba HK

Var med länge ifjol och kämpade om en elitserieplats. Har en av Allsvenskans bästa spelare i Sandra Eriksson. Duktig 93-kull som är med och gör det bra! Matcher i Tumba är också speciella, topp-5..


5.Eskilstuna GUIF.

Vann Eskil Cup för en vecka sedan och har gjort bra resultat på försäsongen. Intressant tränarpar ( Frenne Båverud/Thomas Tverin) och bra skytte på 9m ( Malin Nord och Jenny Salo). Neiderström i målet var skadad förra helgen, hur länge? Bra kanter i Hawke och 94:an Tove Andersson och många 92;or som konkurrerar. Kan överraska! ( Reflektion; kan Rebecka Lindberg gå från Eskil till GUIF eller är det Eskil som enbart kan låna spelare från GUIF?. Får hon knalla mellan lagen så ökar GUIF;s chanser än mer)..


6.IF Hellton.

Laget från de värmländska skogarna har spelat tillsammans i många år och har välutvecklat spel. Alltid tufft att spela i Karlstad sporthall ( har bara gjort det en gång, i finalen i Hellton Cup mot Hammarö=vinst, men det räckte..). Hellton får fram bra kullar ( 92:orna framförallt) och har en del 94:or som kan bli bra! Mittenplacering!


7.Önnereds HK.

Åkte ur Elitserien och har ett oerfaret lag. Sett till namn ( där har jag mindre bra koll) så känner jag igen enbart Elin Källkvist, Emma Candemark ( moderklubb RP IF) och Ida Lie. Bra tränare i Magnus Wanne! Önnered kommer inte gå upp i år och jag tror att föreningen har en plan på 3 år för att utveckla laget..


8.Rimbo HK

Hur resan i Elitserien gick ifjol vet vi... I år är det unga laget på en bättre nivå sett till materialet. Man kommer att vara med och nosa i toppen i år och Cassandra Tollbring kommer förmodligen bli punktad under stora delar av matcherna. Outsider!


9.Partille IF.

Laget där många av spelarna fått sin skolning i den "lilla" grannklubben, Sävehof. Ser att truppen innehåller flera systrar/döttrar till etablerade elitspelare. Den mest namnkunnige är Madeleine Üden på v6, som har en del matcher i bagaget med det gula laget.


10.Kungälvs HK.

Föreningen har spelat i Elitserien under ett par säsonger och fått fram en del bra spelare i systrarna Gillén, Therese Edmundsson och Charlotte Brandt. Dagens KHK har jag mindre koll på men de kommer nog att ligga till i botten av tabellen.


11.KvIK Sport.

Klassisk förening från Götet som också har ett par elitseriesäsonger bakom sig i historien.. Jag känner endast igen en spelare till namn ( Kim Kavsjö, som började i Kärras grymma 87-gäng). Lag från Göteborg är sällan dåliga på den här nivån men jag tror att KvIK får det tufft!


12.Sävsjö/Eksjö

Har inte imponerat på försäsongen och förlorat mot div.1-gäng Det forna mästarlaget ( Linköpings Jörgen Sjöö tog en massa SM-guld där i början av 90-talet) går en tuff säsong till mötes och måste nog ta många poäng hemma om detta skall gå vägen.. Fått tillbaka Malin Andersson, senast i Önnereds HK.


Reaktioner???!!!


 
 
Ingen bild

Emilia S Lekkö

13 september 2010 19:43

Tror du har rätt om ÖSK, dvs om tvillingarna får vara hela, annars står de sig slätt!

 
Ingen bild

.

13 september 2010 21:59

Linn Hallberg spelar i Önnered och hon var också med och tog VM-guld

 
Ingen bild

Pinnen

14 september 2010 11:23

Tror inte skit på ÖSK. Det blir H65 från start till mål. Bättre på allt!

 
Ingen bild

.

14 september 2010 20:02

Håller med om att ÖSK tar hem det!

 
Ingen bild

Sofia

15 september 2010 07:42

Topp 3 tror jag blir:
1. H65 Höör
2. Önnered
3. Örebro

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards