Direktlänk till inlägg 11 september 2010

Div.2 Östsvenska Damer

Av Johan - 11 september 2010 09:24

Nu ska det tippas! Idag blir det div.2 Damer. Därefter kommer jag att tippa enligt följande schema;


Sön. Div.1 Östra dam

Mån. Allsvenskan Dam

Tis. Div.3 Herr

Ons. Div.2 Herr

Tors. Div. 1 Norra herr

Fre. Allsvenskan herr


Div.2 Östsvenska Damer

 

1. Skogås HK

Här viker jag mig för expertisen. Det har varit prat om att laget har fått in spelare från Tyresö HF, dock så ser jag inga "stora" namn i laguppställningen. Rikard Andersson är sportchef och Matti Berenett är tränare. Man har ett duktigt 94-gäng och en del av dem lär säkert få chansen, t.ex Viktoria Zimmerman och Filippa Sjöstrand. Inte lika givna etta som Gustavsberg var ifjol- de visste jag var riktigt bra! Skogås har jag inte lika stor koll på..


2. HK Eskil

Mycket beroende av sitt samarbete med GUIF. Med bara Eskilspelare är man ändå topp-5 men med ett par hungriga juniorer från GUIF är man med och krigar på allvar! Såg riktigt bra ut i Eskil cup och har en bra startsexa ( frågetecken för h9..). Får man med 3-4 st GUIF-spelare under HELA säsongen är man med om en plats för avancemang!


3. Norrköping KvIK

Tappat mycket i kvalité då Maria Hossman, Sara Frejd och Angelica Ringdahl ( läs 15-20 mål framåt). Har seriens, i särklass, bästa målvakt i Mikaela Skullman. Nyförvärvet Josefin Harju blir en förstärkning. Har en tunn trupp och det gäller att de 7-8 spetsspelarna presterar för att laget ska lyckas. Serien är klasser sämre i år och NKIK har legat i toppen under de andra säsongerna. Risk för en miss...


4. IVH Västerås U

Fått mycket nytt till A-laget i elitserien. Har skaplig kvalité på juniornivå + att man får ner några tjejer från A-lagstruppen. Tränade och ambitiösa tjejer som kommer ta fler poäng ifjol. Nya spelaren från Eskil ( glömt namnet) ska visst spela mycket i IVH U.


5. Vadstena HF

Hade mycket skador ifjol. Sofia Falk och Cissi Holmberg är inte med i säsongsupptakten och det kan fälla laget.. Emma Tegnebo är med igen samt att några yngre förmågor får chansen i div.2 Tar många poäng i hemmahall och det är en jobbig bortamatch. Viktigt att få en bra start!


6. ÖSK Fram HK

Kan komma allt från 6:a till 1:a, beroende på vilka spelare man har till förfogande från match till match. Vet att tidigare NKIK- och RP-spelaren Linn Bergström spelar i laget och att man har gjort bra matcher under försäsongen. Lär förmodligen hamna högre upp än sexa!


7. HK Tyresöflickorna.

Trots att man har A-laget i Elitserien ( vojne, vojne...) så blir inte Flickorna något topplag i tvåan. Elitserielaget är tunnt och jag tror att U-lagets stomme utgörs av klubbens duktiga 94-gäng kryddat med lite äldre spelare. Laget kommer dock att vara bättre hemma än borta..


8. IFK Nyköping

Nykomling och en perfekt första match i form av NKIK på tisdag. Gjorde en ok helg i Eskil Cup där man slog samma gäng med 13-12. Tror dock att tisdagens match kommer att se annorlunda. Risken är att laget får spela mycket 5 mot 5 om motståndarna tar bort fröken Asp. Vet inte hur pass bra kvalité laget besitter men man åker inte ur!


9. IK Bolton

Känner bara igen en spelare i laget, Daniella Sarkan. Här kan jag vara helt fel ute men laget är nykomling och jag har inte hört något som kan ändra min uppfattning. Jag måste nog ge Bolton 5-6 matcher i serien för att ev. ändra min uppfattning.


10. HK Järnvägen

Har alltid legat i botten av tabellen och lär nog göra det även i år. Jag har mycket bättre koll på herrverksamheten i Hallsberg än damernas men i år får de det svårt. Slog Karlskoga med 21-16 i en träningsmatch, vet inte vad det betyder egentligen? Motbevisa!


11. LIF Lindesberg

Producerat mängder av fantastiska damspelare de senaste 3 åren. Men i takt med det så har damlagets kvalité sjunkit under varje säsong. I år tror jag att man får säga hej då till till div.2 Finns ingen info på deras hemsida men jag kan tänka mig att Bibbi Aziz och co. ser ungefär likadana ut på pappret som ifjol + några 94:or. Intressant och se om de mörkat??


Alles gut??

 
 
Ingen bild

Hmm

12 september 2010 21:08

Norrköping har serien i särklass bästa målvakt haha dream on Johan! Har du egna intressen hos Mikaela eller?
Förmodligen är det väl bara så att du inte alls har någon koll på trupperna i de andra lagen.
Denna blogg sjunker lägre och lägre snart somnar den in för gott. Lika bra är det när Skribenten bara tar saker ur luften och skriver om dem som om han är helt insatt. Tragiskt.

 
Ingen bild

RS

12 september 2010 23:57

Tror att du kan ligga rätt bra till i ditt tips!

 
Ingen bild

Johan S.

13 september 2010 07:57

Vilken målvakt är bättre i div.2?? Har ju trots allt lirat i Elitserien och juniorlandslaget!

 
Ingen bild

016

13 september 2010 08:18

Känns som om det är antingen Bolton, Nyköping eller Lindesberg som lackat på den första kommentaren. Skullman ÄR den bästa, inte mer med det!!

 
Ingen bild

Retstickan

13 september 2010 08:57

Johans sambo spelar i NKIK o heter inte Mickaela, Hon heter Hanna Lekander och de har även barn tillsammans.. Skullman har även varit proffs i Danmark johan om du inte visste de, de stärker också sin kommentar i att hon är bäst målvakt i Div 2!

 
Ingen bild

Johan

13 september 2010 11:23

Har man någon koll på handbollen i Mellansverige, så vet man att Mikaela Skullman är en ytterst kompetent målvakt med kapacitet att spela långt högre upp i seriesystemet än division 2.

Hon lär få en nytändning på hemmaplan och kommer hon bara upp i nivå så är det ingen målvakt som är i närheten av hennes klass i division 2 serien, det tror jag alla med lite insikt i handbollssverige förstår.

Så den första kommentaren känns inte bara onödig, den är ute på djupt vatten. Vilka skulle i så fall vara bättre? Nämn dem gärna vid namn! Och angående bloggen, var glad att det finns någon person som är intresserad och brinner för handbollen i denna del av landet.

Bra inlägg och intervjuer varvas med härliga tips och reportage. Kör hårt Johan!

 
Ingen bild

Dragster

15 september 2010 13:27

Fråga Nyköping om Skullman var dålig.. Trist och se Asps uppträdande på slutet. Sätter sig och tjuter vid ett måls underläge och är inte med och krigar till slutet. Fick mycket stryk men på ett sjyst sätt. Det hon sysslade med var dock inga vackra saker- idrottspyskolog inkopplad där eller? Synd på en annars duktig handbollsspelare!

 
Ingen bild

Joline

16 september 2010 22:16

Nu var det ju så att jag slog huvudet i backen och fick hjärnskakning. Utan den hade jag lirat hela vägen. Det jag påpekade för en av spelarna var att det var tråkigt att man ska dra mig i örat, eftersom jag tycker det är tråkigt när fulknepen tar över handbollsspelandet. Jag spelar handboll för att det är kul, ingen annan orsak!
Förresten håller jag med om att Skullman var bra, inte bara hennes långa armar och ben, utan hon var tekniskt duktig. Kul att möta!

 
Ingen bild

A

18 september 2010 00:03

Joline är jätteduktig. Däremot stoppades hon bra, på ett schysst sätt. Bra försvarsspel helt enkelt, klart man kan bli frustrerad då.

 
Ingen bild

Tack för svar

26 september 2010 21:21

Är Viktoria och Filippa bra i Skogås HK?

 
Ingen bild

skogås

21 oktober 2010 21:05

viktoria & filippa är jätte duktiga, har båda varit med i stadslaget fast viktoria har kommit längre och varit med på riks 1.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards