Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Damernas Eskil Cup

Av Johan - 5 september 2010 21:07

Söndagen (halva) spenderades i Eskilstuna sporthall för att se på våra lokala gäng i Mellansvenskan. Här kommer en liten summering från damerna;


 

GUIF slog utropstecknet ( jo, faktiskt..) Göksten i finalen med 23-18 och före det så avfärdade man Eskil med 17-14. Kan inte påstå att jag är imponerad av det röda gänget men man gjorde det man skulle göra. Jenny Salo och Malin Nord drar ett stort lass på 9m och i semin ( som jag såg) så var kanterna Petra Andresdottir och Nathalie Hawke bra! Lägg därtill att många unga spelare lirade i JSM-laget (GUIF B)- Tove Andersson, Sofie Granath, Hanna Barrögård etc. så finns det sparkapital där..

Eskil kom till spel idag med 8 utespelare och 1 målvakt och kommer att ingå ett samarbetsavtal med GUIF under säsongen. Glädjande och se att man kan samarbeta över gränserna. Eskil behöver bredda sin trupp till matcherna och de tjejer som får sitta på bänken i Allsvenskan kan få matcher i div.2 och inte i div.4, där GUIF har sitt B-lag!!!!! Annars tycker jag att Eskil gjorde en bra semi där man inte orkade hålla ihop det under matchens sista 10. Med lite nya namn in så är man en toppkandiat i damtvåan!!


Tyvärr såg jag vare sig Irsta eller Göksten. Irsta verkade ha med sig många 91:or samt en del tjejer födda 94. Göksten såg stora ut och slog Irsta med 12-11 i sin semi. Torshällabor tror på en tuff säsong där man måste slippa skador för att hålla sig kvar i ettan. Irsta har gjort bra resultat under sensommaren och kan nog blanda sig in i toppstriden i damettan. Återstår att se efter några omgångar av serienåt vilket håll de båda lagen går..


GUIF;s B-lag var årets JSM-lag. Såg dem mot NKIK och den vann man med 19-15 efter att ha haft ledningen med 6-7 bollar under den andra halvleken. Toppar var de tre ovannämnda samt keepern ( tror hon var från Rimbo?). Laget slog sedan Nyköping med 24-12 och kom femma i cupen- bra!!


Nyköping slog NKIK med 13-12 på lördagen och sedan blev det två storpisk mot GUIF och Irsta. På söndagen slog vann de galna finnarna med 15-8 och därefter torsk mot GUIF B. Ska laget hålla till i mitten av damtvåan så måste en plan B finnas när motståndarna tar bort Joline Asp. Ska bli intressant och se nästa veckas premiär mellan Nyköping-NKIK. Tror bortalaget har gjort sin läxa och bjuder på bättre motstånd.


NKIK hade en mörk helg. 3 förluster under lördagen ( torsk mot GUIF ochn Irsta är "ok") men inte mot Nyköping.. Skador stör laget just nu och det är osäkert om alla hinner bli friska till nästa tisdag (premiär). Under söndagen gjorde man en slätstruken insats mot GUIF B för att sedan spela upp sig och slå Åbo med 15-11. En veckas träning återstår för att slipa på spelet- gnugga på!!


Åbo, om jag skriver att laget inte var bra så är jag snäll.. Gjorde en del mindre vackra saker och det syntes väl att Finland är en D-nation i handboll i Norden..


SKYTTELIGA
Damer
Hanna Barrögård Guif B 22 mål
Jenny Salo Guif A         22 mål
Mathilda Öhrbom Eskil  19 mål
Anna Harri ÅIFK            18 mål
Joline Asp Nyköping      18 mål


Resultatlista;

1. Guif
2. Göksten
3. Irsta
4. Eskil
5. Guif B
6. Nyköping
7. NKIK
8. ÅIFK


Imorgon tar jag herrarnas Eskil Cup! Nu har jag en ny favorit till seriesegern i norrettan. Under måndagen kommer det mera!!

 
 
Ingen bild

Micke

5 september 2010 22:54

Irsta har nog inte så mycket mer att komma med. Väldigt ungt lag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards