Direktlänk till inlägg 30 april 2010

Vem får platsen?

Av Johan - 30 april 2010 10:23

Ja, vem får platsen i damernas div.1 Östra nu när Arboga tackat nej? Jag tror att frågan kommer att gå först till ett Stockholms-lag och sedan till NKIK. Förfrågan grundas väl på fjolårets poängskörd och då har jag för mig att något lag från Sthlm hade fler poäng än NKIK. Om dessutom laget från Östergötland tappat Sara Frejd samt har ett par spelare som är tveksamma så är det kanske bäst att ta 1-2 år div.2 och bygga upp verksamheten. Laget som tar Arbogas plats är ju, trots allt, det "sämsta" laget ( placeringsmässigt) när serien drar igång. Därmed inte sagt att laget kan få ihop det till något bra!


Arboga då? Blir det spel i div.2 eller i div.4 ( där U-laget låg ifjol). Med en sån fin arena och bra tradition så är det synd. Vad har hänt sedan glansdagarna för 3-5 år sedan då man var RIKTIGT bra??


Hellas med Clintan löser resorna i div.2 Norra galant, tror jag. Spelarna brinner för sin handboll men jag tror dock att de flesta poängen tas hemma i Stockholm då det blir låååånga resor för familjefädrer etc.


Vet inte hur mycket det stämmer ang. Mantorp och att spelare slutar pga. några nya namn. Det känns dock som om det behövs ett par starka nyförvärv om inte säsongen i ettan ska bli 1-årig. Steget från div.2 till div.1 och vad än folk säger så tycker jag att södra serien är svårare att spela i än den norra då bredden är större. Toppen är likvärdig men det är flera lag i den södra som är bra än vad det är i den norra ( speciellt nu när både Djurgården och Rimbo gick upp i Allsvenskan).


Linköpings HK kommer att gå upp i Allsvenskan nästa år. Det skriver jag redan nu. Spontant känns det som om Irsta och Nyköping ( om man nu får behålla Hampus, på väg till Tumba) är det 2 lag som kan utmana. Tyrold är alltid luriga och Täby vet jag inte om de ens får avancera pga. samarbetet med Hammarby..


Spännande helg med femte och helt avgörande matcher på dam- och herrsidan. PÅ damerna tror jag ändå på "drömfinalen" mellan Skövde-Sävehof och jag tror att Drott har bäst chans i en final mot Sävehof och tror att hemmamatch i Halmstad avgör.


GUIF:s Thomas Tverin sägs vara på väg till Djurgården. Har Djurgården gjort klart med tränare? Ska Magnus och Henrik fortsätta eller blir det något nytt? Ovanligt tyst på deras hemsida...


Den lille ettrige försvaren i GUIF, Martin Nilsson, försvinner också från föreningen. Vet inte om han lägger av eller hittar något nytt.


Eskil och tränare Christian Andersson går skilda vägar efter 2 bra år ( jo de åkte ur Allsvenskan, men ändå..). Göksten sägs vara intresserade av hans tjänster och ordet "sportchef" ligger visst nära tillhands.


Hur går det för IVH;s herrar i spelarjakten?? Martin Boqvist lär väl dra in ett par intressanta namn, eller?


Trevlig valborg! Nästa lördag smäller det i Malmö!!!



 
 
Ingen bild

Publik

30 april 2010 11:06

Händer en del inom Linköpingshandbollen, treklubbssamarbetet verkar upphöra och LHK ingår i RP`s organisation (har väl i praktiken varit så tidigare också) namn byte kommer. För herrarna så blir det spel i div ett, två och tre. Larholm tar A-laget och och i övrigt jobbas det med hårt med tränartilssättningar.

 
Ingen bild

Östgöten

30 april 2010 12:46

Händer en del i Mantorpshandbollen också. Som det verkar kommer det in en hel drös med unga spelare för att i förstaläget spela U-lag men även förstärka A-trupp enligt rykten. Spelarförluster har jag inte hört några än så länge... Varken i Linköping eller Mantorp.

 
Ingen bild

nyfiken

30 april 2010 14:43

Vad är det för unga spelare på väg till Mantorp? Är det ett hopplock eller nåt helt lag? Vad finns det isåfall för gäng som inte tillhör "Tre klubbar - en vision"?

 
Ingen bild

Brejding

30 april 2010 18:24

Den eviga frågan om södra mot norra serien.

Det har ju visat sig att toppen är bättre i norra och knappast att lag som Skurup och Lågan bidrar med den bredd som du pratar om. Att övriga lag då skulle vara så bättre än motsvarande i norra ser jag som föga troligt.

Norra serien är på det hela taget bättre än södra av det enkla anledningen att de som spelade i division 1 södra innan allsvenskan nu spelar där, medan de som spelade i division 1 norra fortfarande spelar där.

 
Ingen bild

Frog

30 april 2010 18:41

Var ska Mantorp få de unga spelarna ifrån?? Deras egen ungdomsverksamhet skapar ju knappast några Div 1 spelare och att värva från Linköping är inte troligt i detta läget. Vadstena?? Nje har inga spelar som är redo för seniorhandboll. Motala defenitivt inte. Verkar som Östgöten är ute o cyklar vätternrundan.

 
Ingen bild

Bells

30 april 2010 19:09

Frågan har gått till Westermalms IF som har tackat ja till platsen i Div 1.

 
Ingen bild

En annan östgöte

30 april 2010 21:13

Hehe, jag ser att Östgöten här ovan är välinformerad, ni andra får väl vänta och se :)

 
Ingen bild

Varför vänta !

1 maj 2010 10:35

De unga spelarna kommmer med all säkerhet från Malmslätt pojkar 93. De har Pierre Karlén som tränare och vad har han tränat för lag förrut? Jo Mantorp

 
Ingen bild

Carro

6 maj 2010 11:55

Eskilstunatalangen Rreze Dautaj på väg till IVH Västerås enligt rykten.

 
Ingen bild

Sladjan

6 maj 2010 16:51

Rreze Dautaj är inte från Eskilstuna. Hon är från från Irsta HF, men har spelat i Eskil sedan förra säsongen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards