Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Grattis NKIK F-96!!

Av Johan - 19 april 2010 08:13

Laget vann Harry´s Cup i Stockholm i helgen efter att ha vunnit över många duktiga lag från Stockholms elitserie. I finalen slog man Huddinges 96:or med två bollar och därmed tog NKIK som förening sin andra cupseger på 2 helger ( vi vann ju Hacke Cup förra helgen). Kul för handbollen i stan!!


Örebros damer hade inte mycket att hämta mot IVH i den första matchen i kvalet. Nu lär man nog inte vinna i Västerås men laget och föreningen har gjort en fantastisk säsong och ska nog ligga 1-2 år i den nya Allsvenskan innan man går upp. Risken är rätt stor att lagen som gått upp i år ( H43 och Tyresö) blir ett nytt Rimbo... Dock så vet jag inget om lagens trupper men lagen från den norra div.1-serien brukar ha det svårt att hänga kvar. Bara och hoppas att Tyresö är ett undatag.


Jessica Enström satt på bänken hela matchen mot Örebro- bra beslut Ramon och IVH!!!


Roger Blomqvist på SVT. Ta bort karln innan vi handbollsälskare sviker tv-sändningarna. Karln kan ingenting och tjatar sönder match efter match. "Nollan" är bra bredvid men använd er av Härenstam eller någon annan. Till och med Claes Hellgren framstår ju som MYCKET BRA jämfört med Roger.


//Sune. GUIF;s 95:or deltar i B-flick i Katrineholm Cup. Vinner vi vår grupp så möts vi semin. Spelar ingen roll om man inte har sitt "bästa gäng" utan de är riktigt bra iaf.!! Vi ska dock ta 4 segrar på lördagen först. Det blir nog så jobbigt!!

 
 
Ingen bild

Adam

19 april 2010 10:16

Grattis RP´s F93 som tog hem Potatiscupen i Alingsås i helgen!

 
Ingen bild

Frog

19 april 2010 12:21

Tror du är fel ute med nykomlingarna till damelitserien.
H43 kommer att får ett mycket starkt lag, flera etablerade spelare är så gott som klara. Vissa spelar fortfarande slutspel så därför dröjer det någon vecka innan de offentliggörs.
Vad beträffar Tyresö så har de en stabil ungdomsverksamhet att plocka bra spelare ifrån. Har de dessutom möjligheten att "krydda" truppen lite så kommer de ha alla möjligheter att hänga kvar.
Sen förstår jag inte att du tror så hårt på Örebro??Vet du nått som ingen annan vet?

 
Ingen bild

Frog

19 april 2010 12:25

Glömde: Tycker inte Blomqvist är så dålig däremot är ju Nollan en nolla ( där fick jag till det)

Tycker JAG Tycker JAG Tycker JAG varje mening avslutar han med det Tycker JAG. Otroligt stööörande!!!!!

 
Ingen bild

3:16

19 april 2010 16:50

Vinster i all ära, men se till att spelarna fortsätter och att de utvecklas till spelare som kan föra handbollen i Östergötland till allsvenska och elitserie! Hur ser planen ut för det?

 
Evert Ekh

Evert Ekh

19 april 2010 21:33

Enda felet är att Blomqvist är kommentator och Hellgren expertkommentator. Blomqvist kommer i en intervju hos Ekh under veckan. Får svara på kritiken

http://evertekh.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Frog

20 april 2010 12:15

Planen i östergötland ser väl ut som vanligt. Interna bråk i RP så lovande tjejer slutar eller byter förening. En pojkverksamhet i Linköping som går mer ut på att tampas med mantorp vem som är bäst i länet. Samtidigt i Mantorp har man i stort sett obefintlig ungdomsverksamhet och räknar med att de gamla spelarna ska spela tills de är 65. Norrköping får som vanligt storhetsvansinne så fort man får fram bra ungsomslag, föreningarna slår sig för brösten och skriker ut att de är bäst. Sen tränar man sönder alla sina talanger och går i konkurs.

 
Ingen bild

3:16

20 april 2010 12:46

Frog! Du verkar ju ha stenkoll. Utveckla?...

 
Ingen bild

Petta med Bollen

20 april 2010 18:28

Frog: Jag kan iallafall säga minst 3 "Talanger" i Norrköping som knappast är söndertränade.. + Du har noll koll och verkar enbart vara här för att "trigga" upp någon sorts konflikt..

 
Ingen bild

Frog

20 april 2010 19:02

Visst Petta med Bollen, undantag finns men jag menade det halvt på allvar och halvt på skoj, Du kan ju inte mena att Norrköping lyckats ta hand om sina talanger tidigare. Undantag finns alltid och så finns ju även i Norrköping de som slutar alldeles för tidigt, framförallt tjejer. Sen konkurserna är ju bara fakta,inkompetent folk som båda förskingrat och på andra sätt försatt ekonomin i kras. Jag vill inte trigga utan få igång en diskussion. Handbollen i östergötland är inte på nån toppnivå och lär inte bli det heller utan samarbete mellan klubbar. Dels på ledarsidan och dels att man matchar rätt lag mot varandra.
Jag gillar stilen hos NKIK´s 95 tjejer med värstingbruttan Janeth vid rodret. ( nästan rim) De har en jävla attityd och spelade redan i unga år småfult och hårt. Det är alltid lättare att gå från småfult till kanonbra spel än att gå från mesigt till bra.
Sen kanske de inte skulle spela i den serien de gjort bara för att får vinna utan söka lite större uppgifter.
Sen har man ju i NHK gjort ett bra arbete med pojklagen, men som sagt,,,,,, kanske kk igen. Lite orolig blir man när man ser styrelsens uppbyggnad.
I RP gäller väl fortfarande hierarki och man kan inte göra något som "vissa"inte tycker är bra.
Sen matchar RP sönder sina lag i unga år med ett extremt farande på cuper mm. Vad ska de ha för morot kvar när de blir äldre? Korkat enligt min åsikt.
Mantorp lever på lånad tid, de har ingen fungerande ungdomsverksamhet, en hall som är sämre en Stockholms alla bunkrar och ett A-lag som inom ett par år kommer falla neråt i seriesystemet.Om Linköping får fart på sina lag kommer Mantorp snart vara ett minne blott. Tråkigt men sant!

 
Ingen bild

Han som vet....

20 april 2010 19:06

Frog - tyvärr har du nog ganska rätt om Nkpg pojkar. De kanske inte är söndertränade men däremot har man för bråttom att åka på cuper. Redan som D-pojkar och sedan som C-pojkar åker alla lag på för många cuper. När man sedan har åkt på 6-7 cuper i 5-6 år så har man givetvis tröttnat. Många lag har dessutom varit med i 2 serier. Bättre styrning från styrelsen kanske....

 
Ingen bild

Petta med Bollen

21 april 2010 03:14

Frog: Förstår hur du menar, men anledningen till att "talangerna" inte stannar beror ju helt på att Norrköping inte har något A-lag att erbjuda.. Hade det funnits ett Div.1/2 lag i stan hade ju spelare som kan kallas vid "Talanger" stannat kvar.. Vågar nog säga att det finns talanger kvar i Norrköping. T.ex Petter Wåhlin, Oscar Zetterblom. Det är ju spelare som helt klart skulle kunna platsa i Divison 1 utan problem..

 
Ingen bild

En som sett

21 april 2010 12:35

Petta med bollen: NHK:s grabbar som vann div 4 i år är INTE så bra som "alla" säger. Väldigt överskattat gäng. Visst finns potentialen där men dem håller VERKLIGEN inte div 2 klass, på långa vägar. Såg dem ett par matcher i fyran, och ja, jag vet att det är en "pajasserie" men imponerade - ICKE! Det verkar som om de flesta herrspelare i nkpg vänder kappan efter vinden och går till det lag som verkar bäst för tillfället. Sedan när laget förlorar ett par matcher så slutar de här spelarna träna, och mer eller mindre skiter i att bry sig. Så oseriös är handbollen och spelarna i nkpg. Sug på den ett tag!!!

 
Ingen bild

Oförstående

21 april 2010 14:21

Det finns inget så utvecklande som att åka på många turneringar och få möta tufft motstånd. Det går inte att få fram toppspelare genom att bara spela emot lag i våra serier, tyvärr finns det alldeles för många sopgäng för det! har man riktig tur så kan man få 4 bra matcher på en säsong, men det förutsätter att det finns 3 bra lag i serien och det gör det ytterst sällan.
Så vill man utveckla spelare som på sikt ska kunna spela steg IV och steg V i SM-stegen och sen i högre divisioner som vuxna, så måste man ut på cuper.
Att sen ligga i dubbla serier beror främst på hur stor trupp man har, men generellt så vill väl barn spela match? Ta serierna som "kvalificerade träningar" istället för att jaga serievinster. Sen är det upp till ledarna att se till att de inte tappar det viktigaste... ATT DET ÄR ROLIGT MED HANDBOLL!!! Tycker mig se allt för många spelare, ledare som tror att de befinner sig i Ostzeehalle för att spela CL-final!

 
Ingen bild

Forg

21 april 2010 17:04

Klart det utvecklar att åka på turnering. Men att som 9-12 åring åka på 3 cuper per halvår är för mycket. Då tröttnar barnen fortare och moroten för handbollen försvinner.

 
Ingen bild

Han som vet...

21 april 2010 17:30

Den stora frågan är hur man ska behålla spelarna. Det måste vara en verksamhet som gör att man inte tröttnar. Visst är det utvecklande att åka på turnering men det får inte vara en överdrift (som i NHK). Hur kul blir det till slut när man är A-pojk och åkt på massvis av turneringar??? Man måste ha något att sefram emot.
Sen finns det en annan aspekt och det är kostnaden för föräldrarna. Alla har inte råd att skicka sina barn på 6-7 turneringar/år för 1000 kr/turnering.
Jag saknar en genomtänkt filosofi från styrelsen vad gäller turneringar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards