Alla inlägg under januari 2010

Av Johan - 3 januari 2010 20:03

God fortsättning!


Veckan har varit sprängfylld med handboll då Norden Cup ägde rum sön-ons och vinterlägret för distriktslaget var nu i helgen. Östergötlands pojkar 95 har tränar individuell teknik, isärdragspel samt 3-2-1 försvar. Ett år återstår innan laget ska mäta sina krafter i SverigeCupen. Kan bli bra det...


I helgen som kommer arrangerar vi steg 3 på hemmplan för tjejlaget. Mer om SM kommer senare i veckan. Vi tränar tisdag och onsdag och återhämtar oss sedan inför helgen då många avb tjejerna haft samma schema i veckan som jag.. Återstår och se om det var rätt tillvägagångssätt när vi summerar helgens spel..


"Våra" serier drar nu igång så nu åker vi:


Allsvenskan

 

Anderstorp-IVH Västerås 1. I Västerås så vann IVH med två bollar. Båda lagen MÅSTE vinna för att inte tappa mark till lagen framför dem. Hemmafavör avgör till ASK;s fördel, tror jag. Skulle dock vara kul om IVH kunde skrälla. Torsk här och ett nytt allsvenskt kontrakt kan bli svårt att hämta hem...


Eskil-IFK Ystad 1. Båda lagen har samma poäng, men Ystad har bättre målskillnad. Eskil har spelat klart mot favoriterna Aranäs och lyckats göra en del mål mot dem. Kommer man över 30 mot Ystad så vinner man..


Div.2 Östra

 

Huddinge-Järnvägen 2. Toppen mot botten i serien. Efter en knackig start har HKJ fått iordning på grejerna och ska man utmana om en kvalplats ( förstaplatsen tror jag är körd) så är seger ett måste borta mot Huddinge. Hemmalaget kan komma med vad som helst så det kan ev. bli lite jobbigt för de gula.


HK GP- Mantorp 1. I Östergötland krossade hemmalaget sina motståndare. När det nu är EM-uppehåll så lär nog en del killar på bänken i elitserien få ordentligt med matchträning under januari månad. Räkna därför med killar som Bryngelsson, Karlsson etc. Mantorp måste hålla ihop försvaret om detta ska gå vägen.. Skrälläge??


Div. 2 Östsvenska damer:

 

Huddinge-Järnvägen 2. En match kring det nedre strecket. Precis som med herrlaget så kan Huddinge komma med vad som helst men jag tror att Järnvägen är bättre.


Eskil-Tallen 1. Såg många av spelarna i Eskil nere i Norden Cup och man är hyfsat bra. Laget har gjort det bra under hösten och lär ta en 2-poängare mot Tallen ( som är klasser bättre på hemmaplan). Är dock de rutinerade lirarna med, t.ex Jennie Sarensten o co., så kan det bli en bortavinst..


Göksten-Vadstena 1. Titta man på tabellen så är ettan given. Göksten har en bra startsexa och seriens bästa keeper. Tungt avbräck då Ellinor Eriksson ser ut att missa våren pga. skada. Vadstena är målsnåla och lär nog kriga. Är Sofia Falk tillbaka??


IFK Arboga-RP 1. Hemmalaget är inne i en positiv trend just nu och är starka hemma i Vasahallen. Viktig match för båda lagen i jakten på en div.1-plats


Tumba-IVH Västerås U 2. Ska laget från Västerås hänga på i toppen så måste man vinna såna här matcher. Tumba slog Vadstena borta senast och har ett bra 93-gäng som är stommen..


Norrköping-Lindesberg 1. Förväntar mig en enkel seger för NKIK. Borta vart det +10 mål för det gröna gänget och LIF;s form är iskall. Sista chansen för NKIK nu då man har; Lindesberg, Vadstena, Järnvägen och Västerås i kommande matcher. 8 poäng där ger 20 totalt och då är man med litegrann iaf. och jag kan få se några matcher med nerv i under februari och mars månad. Någon miss och det är helkört, tyvärr!! Angelica Ringdahls tumme är osäker...


Kul att våra lokala serier är igång. Tar div.1 Herr och Dam senare i veckan. Ska Örebros damer ta steget upp i elitserien och ska Linköpings HK kriga till sig en allsvensk kvalplats?? Ser fram emot en intressant vårsäsong med bra handboll!

 

 

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards