Alla inlägg under januari 2010

Av Johan - 11 januari 2010 12:03

BloggAntal
1KYSSARS.SE161
2mellansvenskhandboll129
3Kaela128
4swepirates112
5Djurgården, seriens lag102
6~ Smått och gott hemma hos Josefin ~101


Kl. 12.05 låg bloggen tvåa på topplistan. Så högt har den aldrig legat förut.. Riktigt kul att folk vill läsa. Sprid, bara sprid!!


( Lär nog inte hamna tvåa idag men ändå.. Man får vara glad för det lilla!!)

Av Johan - 10 januari 2010 21:42

Har läst Clint Fisherströms ( tränare för Hellas) referat av matchen Hellas-Örebro SK i herrtvåan. Ordet "sarkasm" har fått ett ansikte.. Hade jag lirat i ÖSK hade jag varit inne i röd zon från och med nu och tills serien är färdigspelad!! Detta kan ni väl inte ta ;)!!!


http://www.hellashandboll.com/matchreferat/soik-hellas -%C3%B6rebro-sk-handboll-30-19


"De kommer i buss. De kommer med egna bollar, De kommer med snygga träningsoveraller. De kommer med 3-4 tränare, massörer, coacher.
De hoppar spänstigt högt men denna lördag landar de hårt. Hårt och illa."


"Nåväl de har säkert DVD på bussen så resan hem blir inte lika jobbig."


Bara av lite av det som bjuds på. Du läser referatet med ett leende på läpparna till slut..

Av Johan - 10 januari 2010 19:47

Steg 3 för flickor och pojkar B har spelats i helgen och det blev en lyckosam helg för många av lagen från Mellansvenskan!!


Flickor;

 

Norrköping ( vi vann sista mot Kungsängen med 14-12), RP, Irsta och GUIF gick vidare till steg 4. Lindeskolan, IVH Västerås och Irsta U har spelat färdigt. 4 av 7 lag är helt ok!!


Pojkar;

 

Norrköping, RP, Nyköping, GUIF, Irsta, Lindeskolan och GUIFpojkarna avancerade till steg 4. Hultic och Eskil har spelat färdigt. 7 av 9 lag är riktigt bra!


Nu får de elva lagen ladda till helgen 6-7/2 då steg 4 avgörs. Mellansvenska lagen har 11 av 64 platser i steg 4, sträck på Er!!!


Damer;

 

I norra damettan vann Örebro med 26-20 över Skånela och Irsta krossade GT med 31-17. GUIF var nära borta mot Nacka men fick ge sig med 24-28.. ÖSK jagar Tyresö och de andra två lagen jagar allsvenska platser.


I damtvåan var det bara en knall då Arboga fick stryk borta mot Tallen. I övrigt så vann NKIK, Eskil, Lindesberg och Göksten sina matcher medan RP fick stryk av Gustavsberg med 21-27. NU börjar serien för Linköpingslaget. Tar man resten så har laget en div.1-plats


Herrar;

 

Eskil slog IVH Västerås i Allsvenskan med 29-23 och befäster sin mittenplacering. Rimbo fick revansch på hemmaplan mot Nyköping (36-32) och Irsta "skrällde" lite och vann borta mot Silwing/Troja med 28-26.


I div.2 Östra så får Järnvägen som ett LOK på RÄLS just nu. Igår vann man enkelt över Katrineholm med 31-23. Lika kul verkar LHKing haft mot Stockholm Finest då man vann med 43-23!! GP slog Enköping borta med 36-29 och Örebro hade en fruktansvärt tung dag i Stockholm, 19-30 mot Hellas... Ska det vita laget nå en kvalplats måste man nog vinna allt som återstår.. De två kommande matcherna är oerhört viktiga OCH svåra då man har LHKing och Järnvägen. 4 poäng vore en sen julklapp för ÖSK..


Linköpings HK förlorade i söderettan borta mot HEID med tre bollar. Får se vad Erik skriver om matchen.


Avrundade helgen med stadsderby i herrfyran mellan NAIS-NHK. Fick se två fina vändningar; den första gjorde NAIS som gick från 11-17 till 19-17 i ett kokande F-13 ( sånt liv har det inte varit där sedan NAIS/Norco hade sin drömsäsong i div.2 2005/2006). NHK ville inte vara sämre utan gick från 19-20 till 28-22. Mycket kamp blandat med tunga skott och en hel del kantavslut kan väl summera den matchen. Ska bli kul och se hur NHK står sig i trean nästa år ( för dit går man!). Duktige mittnian Daniel Karlsson ( spela senast i Hultic när jag hade dem) är på väg och kommer att lyfta laget en hel del anfallsmässigt, om han väljer att lira! Just nu tränar han bara..

Av Johan - 10 januari 2010 12:25

Efter två segrar; 24-14 mot Skogås och 12-9 mot Irsta U så har vi ordnat en biljett till steg 4 6-7/2! Om en timme väntar Kungsängen SK, även de med två segrar hittills och ett lag som är bättre nu än när vi möttes i Jyskcupen i augusti. Givetvis vill vi vinna i och med de "fördelar" som det ger i form av lottning etc. Men i steg 4 är antalet sopiga lag väldigt få! Skönt iallafall att kunna spela avslappnat utan känna någon press på att vi måste vinna för att ta oss vidare.


Grattis tjejer!


Uppe i Dalarna har NHK;s 95-grabbar en helt avgörande match strax mot Hammarby om en plats i steg 4. Ludvika lär ta en då man möter jumbon Skogås ki sista. Ett av Norrköping och Hammarby ska bort, vilket blir det??


Lugnt och fint på kommentarerna! Jag har nog haft åsikter om NKIK;s spel tidigare också. Bra att man vann igår! Arboga torska borta mot Tallen, inte så tippat..

Av Johan - 7 januari 2010 21:44

.. för tändvätskan inför kvällens match mot NKIK. Vet inte om någon av er hann läsa den men mitt tips på en enkel hemmaseger (29-13...) är lite pinsam då bortalaget vann, kontrollerat (!), med 19-15. NKIK ledde med 5-2 efter 7-8 minuter, sedan kom lite sociala byten och Lindesberg kunde gå ikapp och förbi och ha 8-6 i paus.

I andra halvlek var det inget snack om saken då närkingarna ledde som mest med 8 bollar. Man spelade klokt och efter sina förutsättningar ( Sanna Axarp-Fahlen och Bibbi Aziz var bra) samtidigt som hemmalaget inte riktigt gav allt i alla lägen i anfallen. Dessutom missade man lite väl mycket, öppna lägen för att kunna ge LIF en match.

Nu är iallafall div.1-platsen körd till 99 % för NKIK, tyvärr..


Fick en pratstund med hemmalagets tränarpar och de var frustrerade. Träningarna och dess intensitet har varit bra men det är något som fattas i matchsituationer. Laget ska ha en klar spelidé men det låser sig i matcherna. Gnugga på med spelidén under våren så att den sitter än mer till höstens spel. Då kan det bli roligt igen på damsidan i stan!!


Kortis om helgens matcher i div.2 Damer;

 

Tallen-Arboga 2. Tallen ledde med fem bollar mot Eskil när keepern gick sönder. Arboga är dock så pass bra att man ska vinna i Stockholm.


Järnvägen-Eskil 2. Alléhallen är Alléhallen och där kan HKJ slå de flesta lagen. Eskil är inne i en positiv trend och ska nog lyckas med att ta 2 poäng.


Vadstena-Norrköping 2. Två lag med tveksam form. Vadstena har ett par skador och kvällens match med NKIK var ingen vacker syn. Tror dock att det grönklädda laget vinner med ett par bollar!!


RP-Gustavsberg 2. Stockholmarna är riktigt bra och ska vinna den här matchen 6 av veckans 7 dagar. RP har haft det lite motigt och ska nog främst se till att göra en riktigt bra match. Då kan veckans sjunde dag slå in..


IVH Västerås U-Göksten 2. Laget från Torshälla är glödheta och känns trygga i sitt spel. IVH kanske får med några spelare från elitserien och då är matchutgången mer öppen. Annars tror jag på en bortaseger.


Lindesberg-Huddinge 1. Mycket viktig match för båda lagen. Det Lindesberg som jag såg ikväll är ett lag för mitten av tabellen och man är säkert sugna på revansch efter höstens storpisk borta mot just Huddinge ( deras enda seger...).





Av Johan - 7 januari 2010 14:27

.. men ikväll ska jag faktiskt se en match med NKIK. Sista gången var matchen mot Arboga 10/10 och då slutade det med en vinst för de gröna ( för övrigt Arbogas enda torsk i år!!). Ikväll väntar grymt formsvaga LIF Lindesberg och jag räknar kallt med två hemmapoäng samt minst +10. 29-13 känns rätt ok..


Linköpings HK slog Lif Blå igår. Man luftade ett par junisar i form av Adam Sjöö, Hampus Nygren och Sebastian Buck, vilka samtliga verkar ha gjort bra ifrån sig. På söndag väntar Heid på bortaplan, ett lag man slog med 30-15 på hemmaplan. Lär nog bli tuffare nere i Göteborg...


IVH Västerås U förlorade borta mot Tumba i damtvåan och tappade mark mot de andra lagen i tabelltoppen. Ska man utmana Göksten, RP och Eskil så får man inte gå på flera miner nu. Nästa lördag (16/1) kommer man till Norrköping i en intressant match mot NKIK. Tumba verkar ha fått lite mer bredd i truppen och lär nog skrämma en del lag på hemmaplan!



Av Johan - 6 januari 2010 17:16

Laget lyckades med att vinna över HK GP på bortaplan me 28-24 under trettondagen. Östgöte som man är så vill ha så många lag som möjligt i de högre serierna och Mantorp är på väg till div.1 Återstår dock en mängd matcher tills dess att vi kanske (?) kan se fram emot derbyn mot Linköpings HK i höst ( om nu inte LHK avancerar till Allsvenskan via kval..).


Järnvägen hade kattens lek med råttan borta mot Huddinge och vann med 34-2 trots att man saknade ett par killar. Coach Carlos verkar ha fått upp farten igen på lokomotivet. Känner inte killen men har sett honom på bänken i samband med HKJ;s 93-gäng och en själv är nivåer under hans inlevelse under matcherna. Kanske var det som HKJ behövde efter några år med lågmälde och genomsnälla Holmberg. Tror att man kan gå till ett div.1-kval, igen.... I nästa match kan viktiga poäng tas då man åker till Örebro för möte med ett, förmodar jag, grymt revanschsuget ÖSK.


I paus mellan Eskil-IFK Ystad i Allsvenskan är det just nu 11-15. Kom igen gröna laget!!


Div.2 Damer

 

Göksten-Vadstena 28-13. Full kontroll från början till slut för sörmlänningarna. Vadstena var inte med i matchen, helt enkelt. Göksten går mot div.1-plats och Vadstena är fortfarande med i bottenstriden. På lördag tar man emot NKIK på hemmaplan.


Arboga-RP 26-23. Verkar ha varit tätt och jämnt i Vasahallen. Arboga känns som ett div.1-lag och fick ett litet hopp ner till fjärdeplatsen, där RP ligger.. RP måste börja vinna ett par matcher på raken nu om man ska vara med i mars månad. Möter Gustavsberg hemma på lördag och där tror jag inte på vinst men därefter ska man nog kunna rada upp en "winning streak"!


Eskil-Tallen 32-23. Nykomlingarna fortsätter att producera bra handboll och vann komfortabelt mot Tallen. Eskil ligger på en femteplats och lär nog hamna någonstans mellan plats 5-7 till slut. Med lite flyt i matcherna kan man komma högre.. Gjort det bra hittills!!


Huddinge-Järnvägen 16-0. Stämmer så klart inte... Tror på en bortaseger. Någon från Hallsberg som vet?? Har tittat runt på nätet men hittar inget!


Tumba-IVH Västerås U spelar mitt i natten, 20.45, ikväll så den är inte med..


Läste att Gustavsbergs damer träningsspelade mot Spårvägen ochn Skånela under mellandagarna. Man förlorade mot Spårvägen men krossade Skånela överlägset. Laget hade hamnat topp-5 i årets div.1 Norra, helt klart!


Vilken före detta Sävehof-spelare bor numera i Örebro och kanske kan lockas av tonerna från ÖSK?? Den 6:e mars tror jag att elitserieplatsen avgörs då det är Örebro-Tyresö i Idrottshuset!


Och vart spelar Martin Hossman nästa år? Finns intresse från en förening några mil utanför Göteborg...

Av Johan - 6 januari 2010 12:50

Dagen innan man ska börja jobba igen och vad händer?? Magsjuka... Sonen hade lite uppstötningar i början av veckan och nu var det min tur. Missar därmed tjejlagets båda träningar den här veckan inför helgens SM-spel. Hoppas att de kommer grymt taggade ändå!


IVH Västerås fick stryk av Anderstorp i Allsvenskan med 26-35 och nu är uppförsbacken till en kvalplats 95%.. ASK hade fått tillbaka Jasmin Jahic, Thomas Hiljemark och Magnus Westlund och det kan nog inbringa än fler poäng under våren. Dessutom var mr. Averstedt i kassen bra och hade 20 räddningar. För IVH;s del väntar ett derby på hemmaplan mot HK Eskil i nästa omgång. Två poäng för IVH är ett måste..


Linköpings HK slog Nyköping i en träningsmatch igår med 27-21. LHK luftade en hel del juniorer och det gjorde säkert Nyköping med. Erik verkar ha varit nöjd med sina båda målvakter samt Christian Holm. Ikväll matchar man mot Lif Blå på hemmaplan.


En del matcher under dagen. Orkar huvudet och magen är med mig så skriver jag lite mer ikväll!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards