Alla inlägg under januari 2010

Av Johan - 19 januari 2010 13:46

Är rätt många veckomatcher den här veckan. Så här kan det komma att gå;

( Lite besviken är jag på den "dåliga" publiksiffran i mötet Örebro-Järnvägen. Trode det skulle vara mer än drygt 200 pers på läktarn. Aja, man kan inte få allt!)


Div.1 Damer:

 

Irsta-Tyresö 1. Hemmalaget har tagit många poäng hemma i "Bomban". Tyresö har varit rena lagmaskinen under året och känns starka. Tipset är osäkert men det vore kul för tabellen om Irsta kunde vinna. Jag vet ett lag som håller hårt på västmanlänningarna ikväll. Det börjar på Ö och slutar med rebro..


Örebro-GUIF 1. Efter den tuffa matchen borta mot Hellton senast så tappade ÖSK mark till Tyresö. GUIF jagar en allsvensk plats och vill nog störa närkingarna. Två lag som känner varandra väl sedan tiden i div.2 och ett derby är alltid ett derby. Kan bli en coachmatch mellan Lake/Dunder i ÖSK och Båverud i GUIF..


Div.2 Damer:

 

Eskil-Lindesberg 1. Vid vinst så har Eskil häng på Arboga ( skiljer bara 2 poäng isf) och tredjeplatsen. Plats 4 kan också innebära div.1 i slutändan och där kamperar man med RP för tillfället. Lindesberg har blivit lite pånyttfött och kan säkert störa Eskil i morgondagens match. 9m-spelarna måste ha samma nivå som de hade mot NKIK för 2 veckor sedan om det ska bli bortapoäng.


IVH Västerås U-Huddinge 1. IVH har sjunkit som ett skepp i takt med alla sina skador. I helgen var man bleka mot NKIK men lär ändå ta Huddinge med 8-10 bollar. Isåfall går laget om NKIK på bättre målskillnad.


Allsvenskan:

 

IVH Västerås-Tumba 2. Toppen mot botten och det ska bara kunna gå på ett sätt. IVH har spelat upp sig jämfört med hösten och kommer närmare de andra lagen. Tumba är dock klasser bättre och ska nog vinna relativt komfortabelt..


Div.1 Norra:

 

Tyresö-Nyköping 2. Hemmalaget slog Djurgårdshof med en boll och Nyköping vann över Tyrold med en boll senast. Tyresö har en del bra killar på 9m ( Lundvall t.ex) men Nyköping har lite mer bredd. Svårt att vinna i Nybodahallen men jag tror Nyköping gör det. Vad hände med Vaggo? Är han kvar i Tyresö?


Skånela-Irsta 1. Det ryktas om att hemmasonen Jimmy Karlsson ska hjälpa Skånela under EM-uppehållet. Det kan isåfall innebära tändvätska för Märstalaget. I Vikinghallen är man alltid bra och Irsta kommer nog att sättas på prov. Bortalaget har gjort det bra hittills och kan mycket väl vinna matchen. Då måste förstauppställningen leverera!


Div.1 Södra:

 

Alstermo-Linköping X. Bortamatchen med stort BM för LHK. Alstermo är fruktansvärt bra hemma i "grytan". Laget har inte en torsk i år (STARKT) och frågan är vad Linköping kan göra åt det? Spelar man som mot Heid blir det storpisk men tar laget med sig allt det bra mot Borås senast så finns en fin chans till att fixa en etta i Alstermos förlustkolumn..


Div.2 Östra:

 

Katrineholm-Hellas 2. Seriens popgäng nr.1 åker till Duveholm med en fin serie av raka segrar ( tror det är 7 st.!) och en skön inställning till sitt handbollande. Om Hellas får med alla spelare ( Sverige-Polen samtidigt på TV och det kanske kan dra) så vinner man mot KAIK. Om ett par killar väljer att stanna hemma så har hemmalaget en bra chans till seger. Höstmatchen slutade 28-25 till Hellas. Kan nog bli så jämnt även den här gången!

Av Johan - 18 januari 2010 17:25

Har under dagen fått ett ok för en intervju med en av landets mest meriterade tränare under det senaste decennniet! Hoppas kunna publicera den innan helgen!!


Imorgon börjar det! Avkast kl. 20.30 mellan Sverige-Slovenien. Ska man vara med från början och ev. lyckas i mellanrundan så är nog minst 2 segrar i gruppen ett måste. Lika bra att börja i första matchen...

Av Johan - 18 januari 2010 11:44

Referat från tränare Larholm;


"Från minut 23-25 någonting så var vi väldigt bra igår! Som tränare är jag mest nöjd med spelarnas ökade förståelse för det VI skall göra på plan och vad vi inte skall göra. Snacket under match, innan match samt hur vi agerar på banan ser mer och mer ut som jag vill att det skall se ut.

Igår spelade vi klokt i andra halvlek, det var lite av det som fällde avgörandet i mina ögon. Flertalet spelare gjorde precis det som förväntas av dem och det är viktigt för att nå framgång.

Oscar sköt, spelade in!
Dawid sköt, spelade in och likt den kamikazepilot han är tog han luckorna!
Ludde höll i spel!
Holm tog sin roll, denna gång försvarsgigant!
Erik sköt mål!
Jag kan göra listan lång...

Att hålla sin inom den gemensamma ramen, ack så viktigt!

Div 2-matchen...
...
Boom boom Lönn!
...
Snabbt skott Björne!
...
Slut!

Div 2 och div 1, väldigt stor skillnad där av vad jag sett än så länge. Har jag rätt eller?"

Av Johan - 17 januari 2010 20:05

Div.1 Norra damer;

 

Irsta slog Arbrå borta och GUIF vann över Skånela hemma. Båda lagen tog därmed sats mot Allsvenskan nästa år.


Div.2:

 

NKIK hade lekstuga med Västerås igår och vann med 23-16. Ringdahl på v6 var bra och kommer att lyfta laget ytterligare. Arboga vann över Järnvägen, dock "bara" med fyra bollar och Vadstena vände underläge i paus till en 20-18 seger borta mot Huddinge. Göksten slog Tumba enkelt med 27-15 och känns snart klara för div.1 Intressant kamp om plats 4 ( som kan innebära avancemang!) då RP, Eskil och NKIK kämpar om den. Norrköping är några poäng efter men kan man skrälla mot t.ex Göksten om två veckor så har man sen Eskil hemma om några omgångar..


Allsvenskan:

 

IVH Västerås till spel i Allsvenskan nästa år försvann nog igår i och med förlusten mot Stavsten. Eskil förlorade dagens match hemma mot Trelleborg med fyra bollar och är snart indragna, på allvar, om kvalplatser för ett negativt kval..


Div.1 Norra


Irsta slog Lif Blå hemma, detsamma för Nyköping som vann över Tyrold i fredags med uddamålet. Båda lagen är med och gör upp om en kvalplats. Den andra är nog vikt för Rimbo, som imponerar!! 46-29 mot stackars Lidingö idag..


Div.1 Södra

 

Linköping manglade sönder Borås idag och vann med 33-23. Samtidigt så torskade "rätt" lag och LHK har därmed bara 3 poäng upp till allsvensk kvalplats. Kommer man att hinna ta den?? I nästa omgång väntar serieettan på bortaplan. Kan man åka ner till Småland och skrälla?? Kanske..


Div.2 Östra

 

Mantorp krossade Huddinge borta med 40-15!! LHKing tog en imponerande enkel seger mot AIK i Linköping med 29-21. GP slog Tumba och i "Slaget om Närke" verkar Örebro gjort processen kort med lillebror Järnvägen och vunnit med sex bollar, 29-23. Väntar spänt på att få läsa om matchen på någon hemsida och framförallt även att få veta om det var över 500 personer på läktarn.. Det skiljer 1 poäng mellan plats 4-7 till tvåans tabell. Mantorp känns klara för div.1 och Kingen tror jag inte vill avancera. Då återstår det två lag av ÖSK, AIK, Järnvägen och Hellas (!!). Tänk er Hellas i ett div.1-kval Laget har en grym form och möter nu Katrineholm, LHKing och Järnvägen. Minst 4 poäng där och man är med!!!


Kommande helg är det steg 4 i JSM. eRPing åker till Ystad och har en BRA chans att ta en steg 5-plats. Mer om JSM blir det senare i veckan!


2 dagar kvar, sedan börjar EM-festen. Ska bli oerhört roligt med matcher som gäller mycket direkt!!!

Av Johan - 16 januari 2010 09:59

Inte helt oväntat så blev det en mörk fredagskväll för Örebros damer i Värmland. Man förlorade med 26-21 mot hemmastarka Hellton i en tät match;


Från Värmlands Folkblad;


"Hellton blev taget på sängen i Örebro.
Karin Ullén igen:
– Överraskades av deras snabba kontringar och starka skytte...
Hellton var i förarsätet matchen igenom på fredagskvällen. Gästerrna lyckades aldrig rycka åt sig ledningen. Fyra snabba reduceringsmål åt in Helltons ledning och lagen gick till vila vid ställningen 12-12.
• Hur gick snacket i pausen?
– Fortsätta jobba på, sade tränaren Johan Gustafsson.
Örebros psykologiska upphämtning satte aldrig Hellton under press.
Två snabba mål, 13-12 och 14-12, och hemmalaget återtog kontrollen över matchen.
Det helt avgörande rycket i målprotokollet kom när Hellton gick från 20-18 till 23-18.
Karin Ullén signerade säsongens bästa insats och även om hon inte är någon utpräglad målskytt satte mittnian sex bollar bakom ÖSK-keepern.
Några av hennes genombrott var riktigt läckra (se bild).
Tränaren Johan Gustafsson öste superlativer över Ullén.
– Nu är laget så gott som komplett, Jonna Gustafsson och Emma Westerberg är tillbaka, och topp tre är fortfarande målet vi strävar mot.
Försvaret jobbade effektivt.
Och längst bak övertygade målvakten Sofia Fransson med några biljanta frilägesräddningasr.
– Hon kan ännu bättre, sade Johan Gustafsson som har krav på sin burväktare.
Helltontränaren jobbade sig svettig på linjen. Sällan ser publiken en lagansvarig delta i matchen så mycket fysisk insats, gester och verbal kraft.
Nio omgångar återstår att spela i damernas division l Norra i handboll. Hellton har ett gynnsamt återstående spelprogram med hemmamatcher mot sladdande Avesta/Brovallen och trean från slutet, Arbrå.
• Härnösand borta i nästa omgång ser väl också överkomlig ut?
– På papperet, ja. Men det blir en tuff resa och en svår match, menade Johan Gustafsson.
Örebros bästa tillgångar var Lina Larsson och Linda Johansson samt åttamålsskytten Sara Johansson.
En Helltonlegendar, Nils-Olov Olsson, såg fredagskvällens match. Han var med och byggde Karlstadklubbens första storlag.
Han är en sällan sedd gäst i Karlstad..
– Det är 23 år sedan jag senast satte min fot i Idrottshuset.
”Nisse”, som han kallas, förklarade sig nöjd med underhållningen.



Genombrott och mål. Karin Ullén (6) gör ett av sina sex mål under överinseende av Julia Johansson (20) och överspelade gäster.
FOTO: PETER BÄCKER
Stor glädje i Hellton efter ytterligare en vinst. "


I damtvåan så vände Järnvägen ett 0-4 underläge till vinst med 20-18 hemma mot NKIK. Hoppas att det grönklädda kan ta sig samman och ladda om till dagens match mot IVH Västerås U. Då är iaf. Angelica Ringdahl med, nog så viktigt....


Tjejlaget åker till Kungsbacka den 6-7/2 för spel i USM;s steg 4. Vi möter Aranäs, Nödinge och Lidingö i gruppen. Aranäs är tvåa i Göteborg och Lidingö är topp-4 i Stockholm. Roliga, tuffa och utbildande matcher med andra ord..

Av Johan - 15 januari 2010 17:29

Hellton-Örebro SK 2. Väldigt svår bortamatch för närkingarna i Karlstad om ett par timmar. Damansvarige medgav under vinterlägret att han bävade lite inför matchen och att han hade stor respekt för Hellton i sin hemmahall. Ska ÖSK ta steget upp i Elitserien ( iaf. få en avgörande match hemma mot Tyresö som jag tror) så skulle en vinst ikväll sitta fint. Frågan är hur Hellton ska lösa tvillingarna Larsson i anfallsväg?? Lyckas med att hålla båda två under 10 mål ihop är mycket vunnet..


Arbrå-Irsta 2. Match i Bollnäs och det ska inte vara några bekymmer för Irsta. Hemmalaget har tungt skytte och hyfsat bra kanter. Irsta har tyngre skytte och bättre kanter...


GUIF-Skånela 1. Viktig match kring det allsvenska strecket. Vinner GUIF har man 4 poäng upp på Skånela och vid torsk så har lagen samma poäng. Karin Nilsson ( tränare i Skånela) kommer tillbaka till E-tuna igen ( hade Göksten ett par år, jo jag vet Göksten är från TORSHÄLLA..). Kan det påverka på något sätt? Öppen match mellan två lag som behöver poängen lika mycket!


Gustavsberg slog Arboga 33-26 igår och är därmed klara för div.1 nästa år. Bara så ni vet.. Kommer man prata med Susanne Axelsson i Arboga om en eventuell övergång, kanske??

Av Johan - 15 januari 2010 08:12

-Hej Erik. Återstarten på serien gick inte som ni önskade ( 26-29 mot Heid). Vad var det som inte stämde?


Hej hej! Nej, det gick inte som vi hade önskat. För många missade lägen och inget vidare hemlöp på det. Det är ingen bra kombination! Heid var dessutom klart bättre och spelade nu 6-0 under ny ledning på bänken. Man kommer att ta fler poäng än de mot oss.


- Ni gör mycket mål och ligger i toppen av serien gällande mål framåt ( trots 3 st. 0-10 matcher). Din förklaring till det?


Så det gör vi? Bra koll Johan! Jag har valt att fokusera på antal mål bakåt. Att vi gör många mål kan säkert ha en förklarning i att vi försöker spela snabbt och då blir det många anfall. Har inte exakt koll på vad den exakta utdelningen ligger på sett till antalet anfall. O andra sidan spelar lagen långa anfall mot oss så vi e la hyggliga på att göra mål. En enklare förklarning ligger i att vi har spelare som gillar att göra mål!


- Laget är ungt och orutinerat. Har du kunnat sett att det lyst igenom i några matcherna? Eller är de så pass kloka att de behärskar det?


Det har jag sett mer än en gång. Inte bara att en del är unga utan också att man saknar  rutin i att spela viktiga, jämna matcher. Det kommer att bli bättre med lärdom och mera förståelse för det egna spelet anser jag. Vi har säkert en 2-4 poäng som vi tappat och dessutom då gett motståndarna på orutin/brist på erfarenhet.


- Tar man inte bort det snöpliga poängavdraget så hade Linköping stått på 14 poäng och legat 4:a. Trots förlusten, siktar ni på en allsvensk kvalplats och är det en realistisk målsättning?


Vi tar en match i taget och siktar på att vinna alla matcher vi spelar, det vet vi att vi kan göra. Under tiden så är utvecklingen viktig av grundspel och försvarsspel, vi är långt ifrån klara där.


- Du gick från att vara damtränare till att ta herrar. Nu har du gjort det under en period- vad är den största skillnaden? Finns det några gemensamma nämnare?


Att träna tjejer som är ambitiösa och vill mycket (Nathalie Hagman, Westbergs, Candemark m fl) är ingen skillnad alls jämfört med att träna killar. Att träna LHK istället för att träna RPs damer är en viss skillnad då det är fler spelare i LHK som tränar varje pass och vill saker med sin handboll.


- Ni möter Borås hemma på söndag. Vinst där och ni går förbi dem och klättrar lite i tabellen. Vad behövs för att plocka hem 2 poäng?


Att vi är noga framåt och springer hem bra. Om de inte får kontra på oss vinner vi. Vi är fler bra spelare och har bättre målvakt. Att publiken hittar sporthallen på eniro.se och att de lämnar slipsen hemma.


- Vilket lag tar den allsvenska platsen? Motivera!


Som det ser ut nu är det ju Alstermo. De har bäst utgångsläge. Höör är klar tvåa då de har kanske det bästa laget på pappret i mina ögon. Enligt rapporterna så spelade Country dåligt mot Kungälv. Det som talar mot Country och Höör är att de har kvar att möta oss i sporthallen.


- Om Linköpings HK inte kan knipa en kvalplats uppåt och ev. avancera i år. Ska ni ha den tydliga målsättningen nästa säsong? Är Linköpings HK som förening redo för Allsvenskan?


Vad som händer exakt med LHK, RP osv låter jag vara osagt. Vilken målsättningen blir återstår att se. Sen får vi se vilken inriktning man väljer att ta som organisation, ett steg framåt eller ett tillbaks? Vi får se, vet ju inte ens om jag är kvar då, men om jag är det så hoppas jag att spelarna vill kämpa lika mycket som jag för att Östergötland skall få ett allsvenskt lag! NHKs killar och tjejer får gärna komma o se våra matcher i vår!


5 snabba;


- Nacka Bolhall eller Linköpings Sporthall – Nacka bollhall har jag upplevt fullsatt, det hoppas jag att jag får göra med sporthallen med. Då är svaret givet! Sporthallen!

- Joakim Ernstsson eller Kim Ekdahl du Rietz ;) – Dum fråga! Jocke såklart!

- Bästa spelaren du själv spelat mot: Min bror på träning, men på matcher är det Jonas Källman och Kristian Svensson. Spelade mot ”Greta”, Clemons och Goude me. Det triangelspelet var inte att leka med i pojk-SM.

- Bästa spelaren du tränat: Killar; Helge Frieman. Tjejer, Nathalie Hagman, Emelie Westberg

- Vilka lag vinner herrarnas JSM? Inte stenkoll där, men Sävehof e alltid bra och bra utbildade.


- Tack för din tid Erik och jag hoppas att vi ses i Mässhallen på sön. kl. 12.00 för mötet NHK-RP IF i P-95!


Det gör vi! Alltid lika trevlig med dessa högst relevanta frågor!

Av Johan - 14 januari 2010 20:03

Allsvenskan:

 

Stavsten-IVH Västerås 1. Laget från Helsingborg ligger ovanför nedflyttningsstrecket med 12 poäng, IVH har 2... Ska man ha nån som helst chans att kunna rädda det allsvenska kontraktet så är en vinst i helgen välbehövlig. Stavsten är dock bra hemma...


Eskil-Trelleborg 1. Nykomlingarna mot skåningarna som kommer från Elitserien. Trelleborg genomgår en föryngring och ligger lite farligt nere vid kvalstrecket. Tror Eskil är sugna på revansch för torsken i senaste hemmamatchen mot IFK Ystad! ( Jo, jag vet att man slog Västerås borta..)


Div.1 Norra:

 

Nyköping-Tyrold 1. Det är fruktansvärt kring plats 3-7 i tabellen då det skiljer endast 2 poäng. Vill Nyköping vara med och utmana om kvalplatser så skulle en vinst sitta fint mot Tyrold ( som ligger just trea..). Man fick dock 2 röda kort borta mot Rimbo senast och kanske har fått göra lite ändringar?


Irsta-Lif Blå 1. Irsta är med i racet om kvalplatser uppåt medan Lif Blå kämpar för att förhindra kval neråt. Irsta är bra hemma och kan nog ta 2 poäng i C-hallen..


Div.1 Södra:

 

Linköpings HK- Borås HK 84 1. Man gjorde en mindre bra insats borta mot Heid senast och vill nog bevisa för sig själva att man inte är så "dåliga". Borås ligger på en allsvensk kvalplats och är bra. LHK har dock ingen förlust på hemmaplan...


Div.2 Östra:

 

Huddinge-Mantorp 2. Toppen mot botten.. Ska bara kunna gå på ett sätt...


GP-Tumba 1. Ett förstärkt (?) GP lär vinna rätt enkelt hemma mot Tumba. Är det någon som vet om Bryngelsson, Karlsson och co. lirar i GP under EM-uppehållet??


LHKing-AIK 2. Toppmatch och jag tror på AIK. Laget andas rutin och har säkert strategier för Kingens snabba spel och höga försvar. Lär nog bli tajt..


Örebro-Järnvägen 1. Tippat för spänningens skull i tabellen.. Omgångens match ochn jag skulle bli grymt besviken om det är under 500 pers på läktaren i Idrottshuset på söndag. Hemmalaget har all press i världen på sig, trots att Järnvägen ligger före i tabellen.. Målsättningen för året var klar; att återigen gå upp i div.1 men man har blandat och gett för mycket under året! Kanske kom vändningen i onsdags mot LHKing? Järnvägen kan spela avslappnat och njuta av inramningen. Att man skulle möta storebror i en sån här match var nog ingen som räknat med i somras.. Det kan göra att "de gula" till slut får med sig poäng hem till Hallsberg..


Får vi se efter helgen hur det har gått för våra mellansvenska lag!




Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards