Alla inlägg under december 2009

Av Johan - 8 december 2009 17:52

Imorgon är det toppmatch i herrtvåan då Mantorp-HK GP spelar i Klämman. Vet inte vilket lag sörmlänningarna förfogar över men det är väl ett knippe juniorer + ett par killar från A-truppen. Såg att Rasmus Båverud spelar i Eskil numera men talanger finns det gott om i GUIF. Mantorp känns lite tyngre och lär nog gå för fullt i sin hemmaborg. Blir nog en etta med ett par bollar. Ska vi säga 28-25??


Flyttlasset går 1/2 till den nya lyan. Är vi kvar i SM med donnorna så är jag med på den repan ( steg 4 är 6-7/2, hoppas, hoppas...) annars kan läget se lite annorlunda ut. Idag fick jag förslag på vad jag kan göra??!! Kanske blir bäst så... Finns det intresse för ens tjänster till nästa höst så är jag idel öra...

Av Johan - 8 december 2009 15:11

Igår kom lottningen till Norden Cup. Vi spelar i grupp 2 och stöter på BK Söder, NIT-HAK ( Norge) och Heiröd (Danmark). Söders tjejer vet jag är bra och de andra lagen kommer ju från länder med skaplig handbollskultur. Extra roligt också att RP;s 95-tjejer är ett av 11 lag från Sverige som blivit inbjudna. När det var det 2 lag från Östergötland med i samma åldersklass i elitturneringen Norden Cup?


NHK åker med sina 95- och 96-gäng också. Ungdomshandbollen i Norrköping är på gång. Tänk om vi kan bygga framtiden på dessa årskullar och fylla på med spelare från de yngre leden. Då kanske vi har ett hyfsat lag på antingen dam- eller herrsidan om ett par år!


Ikväll blir det att slå ihop nåt gott käk och se på Bundesliga-matchen på TV 4 Sport. Kommer inte ihåg vilka som spela men det blir nog bra handboll ändå..

Av Johan - 7 december 2009 21:09

Längst ner till höger finns den!

Av Johan - 7 december 2009 20:44

Lärt mig idag att en hyfsat missuppfattat SMS är much more important än att man ska försöka säga hur det egentligen ligger till. Men är det UPPENBART så är det.. Tur att folk lyssnar!


Truppen till vinterlägret är spikad och alla "ok" från grabbarna börjar komma in till Erik. Har bara fått ett avhopp hittills- var vi så farliga?


Att inte klubbar i Allsvenskan och div.1 hör sig för lite angående Andreas Asp? Vad jag förstår ( läst referat och matchlaguppställningar på HEH etc.) så får han ingen speltid i elitserien. Vet att hans psyke är bra och att han är envis men jag kan nog räkna upp 6-8 BRA klubbar i Allsvenskan och div.1 som skulle ha nytta av honom. Kanske att Nyköping gör ett försök under julledigheten? Grabben måste ju få spela!!


I helgen är det USM för A-ungdom. NKIK spelar hemma mot Skogås, Rimbo och Guldkroken. Tycker att man har en bra chans att ta sig vidare och nyckelmatchen lär bli den första på lördagen mot Skogås..

Av Johan - 7 december 2009 11:47

IFK Arbogas damtränare Henrik Lykke Kjeldsen har lämnat laget med omedelbar verkan. Laget möter Gustavsberg på lördag i en seriefinal och kanske inte fått en toppenfin uppladdning inför den viktiga matchen.


Har fått mail från Henrik där han förklarar bakgrunden till hans beslut;


"Jag har i nästan allt min tid i Arboga haft ansvaret för allt själv och där har bara varat jag till att ta hand om träningar och annat.

För att komma till träning hade jag 1 tima dit och 1 tima hem. Detta gör att 1 träning tar 4 timer.

Detta har gjort att jag har stressat för att hinna med allt annat i livet och det har jag inte lyckas med.

Da där kom 2 personer mera med in omkring laget, så valde jag att slutat, sådan att jag kan ta hand om mitt liv.

Så som det ser ut just nu så är det slut med handboll för min del i denna säsong.

Hur det ser ut till nästa år har jag ingen ide, men kanske där blir något?"


Det var alles! Kanske blir tändvätska inför Gustavsbergsmatchen...

Av Johan - 7 december 2009 09:47

.. jo, så är det. En duktig tränare för ett topplag i en av de Mellansvenska serierna har slutat som tränare. Ska bara få ett ok från personen i fråga om "utlåtande" etc. och sen skriver jag. Laget har en viktig match i helgen och frågan är hur detta påverkar spelartruppen..


Onsdagens prat var bra men torsdagen var ännu bättre :)


Inväntar svar från min käre tränarkollega om vi ska ha en heldag i Arboga och se damtvåans toppmöte mellan Arboga-Gustavsberg. De spelar 15.00 och vi 17.00 mot deras 94-gäng. Skulle vara kul och se laget från Stockholm!


Återkommer om det andra senare idag..

Av Johan - 6 december 2009 19:53

Men först: Thailand-Ryssland 8-45... På två matcher har Thailand 19-97 i målskillnad, är det så ivi vill att det ska vara i ett mästerskap?? Sverige slog Brasilien med ett par bollar och har nu tre viktiga matcher framför sig. Ska laget vara med och tampas om en semifinalplats så behövs nog minst 2 vinster..


Nu så, JSM steg 3. Ladies first!


Damer;

 

Irsta, Göksten och Örebro var de enda lagen som tog sig till steg 4-grattis. Samtliga lag kom tvåa i sina grupper och man var aldrig riktigt nära sina gruppettor. Irsta hamnade bakom Gustavsberg ( hela klubben andas vinnare!!), Göksten kom efter favoriterna Sävehof och ÖSK fick stryk av Tumba med 13 mål.. Vad de här lagen kan åstadkomma i steg 4 återstår att se..


Alla andra gäng från Mellansvenska åkte ut. Nyköping kom sist i gruppen och Opal kom näst sist, liksom GUIF.. Närmast var NKIK som förlorade den avgörande matchen mot Skånela med 17-18. Väldigt trist och en uddamålsförlust svider ju längre än en torsk på 10-15 bollar. Nu kan dock laget koncentrera och lägga all sin energi på seriespelet i div.2


Herrar;


Även här blev det bara tre lag från Mellansvenska som gick vidare; Eskil, Irsta och eRPing. De två förstnämnda kom tvåa i sina grupper bakom H43 och Hammarby medan laget från Linköping vann sin grupp överlägset. Man krossade Kävlinge och Anderstorp och slog Önnered enkelt med 24-16. Allt annat än en plats i steg 5 för RP-laget är ett litet misslyckande ( för så bra är ni!!!)...


Lindesberg var aldrig nära och GUIF kom fyra i sin grupp efter 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust.. Hur tänkte förbundet där? Att lägga LUGI, GUIF, Redbergslid och Hästö i en STEG 3-GRUPP??? De skulle mycket väl kunnat lira i en grupp i steg 5... Hästö och RIK gick vidare..


För Katrineholm blev det tvärstopp i steg 3. Man slog Rimbo men åkte på duktigt med stryk i två av sina matcher. Bara att fokusera på div.2-spelet nu!


För Norrköpings HK var det också en tung helg. Laget slog Ludvika men förlorade mot Kärra med 27-33, Kristianstad med 23-35 och Skånela med 16-47. Bortsett från den sista matchen tycker jag att grabbarna har gjort det man kan förvänta sig av dem och ska gå med raka ryggar. Mot Skånela verkar det som om laget inte ägnade sig åt försvaret så mycket samtidigt som man ska veta att Märsta-laget är bra, riktigt bra!


Att döma av steg 3-grupperna kan de 4 semifinalagen i mars månad se ut så här;


Sävehof, Skånela, eRPing och Hammarby.. Är det någon som säger emot???


För tjejerna blev det seger mot ett av Irstas breddlag idag med 28-12 (14-2). Det som vi tar med oss var det fina kantspelet och det tajta försvaret i första halvlek. Om 3 veckor är det Norden Cups elitturnering och om 5 veckor är det steg 3 på hemmaplan.. Nu ska det nötas!


( Läser att Arboga slog RP borta med 23-18. Det känns som om Arboga och Gustavsberg tar två div.1-platser men vilka tar den andra?? RP, Västerås och Göksten ser det ut som just nu men jag tror att NKIK får en chans till. Tar man 8 poäng på 4 matcher nu så är laget med. I nästa omgång tar Arboga emot Gustavsberg i en seriefinal. Ska man bli det första laget att ta poäng av seriesuveränerna??)

Av Johan - 5 december 2009 19:58

Ok, ett par timmar senare och dags för ett nytt inlägg! Vi tar Dam-VM först;


Sådärja- Sverige fick iordning på grejerna och vann med 28-19 ( 19-10 i andra halvlek) och lyckades besegra guldfavoriterna Kongo/nya Kamerun/Hollands nya Guenia med ett par bollar. Givetvis måste spelet förbättras med klasser om det inte ska bli en tidig biljett hem. Imorgon väntar det gulgröna sambalaget ( som mycket oväntat slog La France med 22-20). Vinst i den matchen och det ser genast mycket bättre ut. På vägen hem från Lkpg lyssnade jag på Danmark-Tyskland, där tyskorna drog ett skott i sista sekunden vilket gjorde att pölseälskarna vann med en boll. Spelar Sverige på topp och har en riktigt bra dag så kan man rubba båda lagen..


Annars var väl dagens skräll i VM att Österrike slog Thailand med 52-11. Trist att inte en av förhandsfavoriterna till VM-titeln kan stå upp bättre mot ett mediokert lag som Österrike. VAD GÖR THAILAND I HANDBOLLS-VM???????!!!!!!


Här hemma så tog Järnvägen 4 poäng hemma mot Huddinge. Damerna vann med 19-13 och herrarna vann med 33-27. Framförallt herrarna är på gång nu och är på väg mot en topplats i serien, precis som ifjol. Ni vi mötte dem med Hultic i december så hade vi lekstuga, men ju längre in på säsongen desto bättre blev HKJ. Laget kanske ska tidigarelägga sin säsong med några månader så man är med direkt när serien börjar..


Och vad har hänt med ÖSK i samma serie??? Torsk mot Hellas hemma är allt annat än bra..


I JSM så har eRPing, mer eller mindre, säkrat en plats i steg 4. Laget gick på 30 % mot Täby och vann ändå med ett par bollar. Senare ikväll slog man Anderstorp med 37-14. Känns som om den sista matchen imorgon mot Önnered blir en gruppfinal.

För NHK är äventyret över redan nu. Torsk mot Kärra (27-33) och Skånela (16-47...) satte käppar i hjulet för ett avancemang. Irstas killar ser ut att klara av det om inte Ulricehamn stör dem imorgon bitti.


På damernas sida så har NKIK fortfarande en bra chans att gå vidare. Man förlorade mot Skuru med -16 bollar men slog Lillpite med 23-15 senare på dagen. Jag tror att matchen mot Skånela blir helt avgörande om vilket av lagen som kommer grupptvåa!

Örebro ser nästintill klara ut medan Opal har en liten chans att ta sig vidare! Återstår och se imorgon hur det har gått..


Du vet vad jag har sagt om senare. Om du tror på det som skrevs så är det mycket synd!!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards