Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 4 oktober 2009 14:05

Nu blir det lite fokus om handbollen på hemmaplan. Fick detta mail och har fått ok från avsändaren att publicera det. Vem det är som har skrivit spelar ingen roll men han är en gammal vapendragare till mig... Delger hans tankar här nedan;


( Senare ikväll får vi se hur mina tips har slagit. Än så länge har jag 7 av 9 rätt, vilket får ses som VG..)


"

Tjena Söder..
 
Schysst blogg.. skaplig koll måste jag säga.
 
Ville bara blanda mig in i diskussionen om att det är kris i handbollen i Norrköping med omnejd. Jag skulle vilja säga att det är kris men att krisen kan bli så mycket större om det inte satsas och klubbarna tar tillvara på de spelare som spelat länge högre upp i seriesystemet. det finns inte så många kvar nu.
Det snackas om att vi har så många talanger, men hur ska de talangerna lära sig om de inte får spela med spelare som varit med länge och vet vad som krävs för att spela i 2:an eller 1:an
 
Om ett par år så kanske någon av klubbarna kommer upp i div.2 igen, där man hankar sig fast ytterligare några år, innan de åker ner igen. Våra lag har sen början av 90-talet åkt upp och ner mellan div.2 och div.4  NHK, sen HFN var stabila och spelade i 2:an under större delen av 90 talet, Har för mig att vi åkte ner i 2:an 99`? Nais har varit uppe under ett par säsonger och Teamet gick upp i 1 an innan allt sket sig. Senast nu var Hultic uppe och spelade men sen gick det som det gick. Detta visar att klubbarna klarar av att ta sig till div.2 på egen hand. Kanske stanna kvar ett par säsonger. Men klubbarna åker alltid ur igen. Vad ska göras för att vi ska få en klubb som håller sig kvar länge?
 
Det som är liknande för varje klubb är att så fort det börjar gå bra. Så SKITER man i allt som har med samarbete att göra och kör sitt eget race. Likadant jämt. Det pratas om samarbete nu, på samma sätt pratades det om samarbete för 10-15 år sedan och har snackats om det under hela min aktiva karriär. Det närmaste vi kommit ett samarbeta är väl Teamet men det visade sig ju inte vara något samarbete sen men men.
 
Min undran är NÄR ska klubbarna vara redo att samarbeta? Hur många år hur ska behöva gå. Det är alltid likadant. " Vi pratar med varandra" säger de nu när alla klubbarna ligger i div.4 Klubbarna kommer säkert att fortsätta prata med varandra under året men vad ska det leda till?
 
Det lag som lämnar 4:an i vår kommer med all säkerhet köra sitt eget race som de alltid har gjort när det börjar gå bra, 

I vår del av länet har vi just nu i alla fall ett lag med väldigt kompetenta div 2 spelare. Vi har tre bra målvakter i Bröderna Jonsson och Pera Hellberg. Bra nior i Fredrik Axelsson, Robert Kollberg, Gustav Larsson, Max Yngve, Jonas Forsner med flera, bra kantspelare i Granqvist och Andersson i NHK, Nyren och Lasses från Hultic. Sebbe Storm (m6) skulle säkert lämna LHK om det satsades ordentligt i Norrköping.

Om alla dessa spelare plus ett par till spelade i samma lag så skulle vi ha ett slagkraftigt lag i Norrköping.
Så här tycker jag i alla fall
 
Men men, jag vet att du inte har svaren men du har lite koll.. Vad har du för tankar om det jag skrivit??

Vet i och för sig inte om du hänger med i mina resonemang.. men om du undrar över något så hör av dig"
NÅGRA REAKTIONER???
Av Johan - 3 oktober 2009 19:12

Div.1 Norra Herrar


Tyresö-tipset gick hem men det var det ända.. Varnade dock för Lif Blå borta mot Lidingö. Att vinna med fyra bollar (30-26) är ett bra resultat och man hade säkert ett par "A-lagstrupp" killar med. Silwing slår Skånela borta med 6 bollar och jag är den första att buga och bocka för Vestis och hans manskap. De kan räcka långt i år, till och med så långt att det blir en kvalplats uppåt.


( Givetvis saknar Nyköping Andreas Asp, vilket lag skulle inte göra det i div.1 och Allsvenskan?. Tycker dock att de har löst det bra hittills och tror att de kommer att vara med i toppen..).


Div.2 Östra Herrar


Örebro, Finest och Järnvägen vann. Att det två första skulle göra det var jag rätt säker på och Järnvägens seger var mycket viktig för lagets fortsättning av serien. Känns bra med 3 av 3 här då div.1 Norra gick åt h-lvete-...


Div. 2 Damer

Arboga krossade Huddinge (39-16) och ser stabila ut. Ska bli kul och se dem i NORRKÖPING nästa lördag mot NKIK. IVH Västerås fick kämpa mot Järnvägen och vann med ett. NKIK fick storpisk av Gustavsberg med 20-31 och jag ser ut att få rätt i Stockholmarnas kapacitet och ev. avancemang ( vilket jag skrev om i juli..). Enligt sambon har man grymt skytte och var tunga att möta. För NKIK;s del väntar ännu en ödesmatch då man tar emot Arboga hemma på lördag. Den matchen MÅSTE vinnas annars ser det mörkt ut inför fortsättningen... Tror samtliga inblandade ( både spelare och ledare) förstår läget och jag hoppas att man knyter näven och genomför en bra träningsvecka. Laget håller god kvalité och bör plocka poäng snart, gärna mot Arboga. Om det blir torsk där också ( trist tänk men det kan ske.)- finns det nån plan B???

Fick även här 3 rätt av 3 möjliga..


NHK slog med NAIS med 17-9 i en målfattig match. Verkar ha varit bra försvar från båda gängen då det blev lite underliga siffror för att ha varit en seniormatch. Maila gärna ett referat något av lagen då jag missade matchen eftersom det blev 2 timmar på gymmet istället!


Ha en trevlig kväll så blir det mer imorgon!!

Av Johan - 3 oktober 2009 18:20

Har ej haft datan idag. Återkommer senare om mina tips i de olika serierna. Gick bra ( än så länge) i alla utom div.1 Norra Herrar. Där sket det sig fullständigt. Nu blir det en god whiskey!


Hej Alex! Hur ligger är det med pulsen inför premiären mot Tumba? Skala 1-10.

Hos mig gäller en 10a redan från lördagen. F97/98 och herrlaget begår hemmapremiär imorgon och på söndagen är det dampremiär som sagt mot Tumba och ÖSK-MFF på Berhn arena. Så en 10 är väl i underkant.

 
- Ni har gjort bra resultat under aug. och sept med bla. en tredjeplats i Eckerö Linje Cup som en topp. Vad har du att säga om dagsformen på ÖSK;s damer?

Visst, en försäsongsturnering är en försäsongsturnering men den låg ganska sen och ingen kan ta ifrån tjejerna det resultat de gjort. Vi har bara förlorat mot Skövde och IVH under försäsongen och det ger ju ett bra självförtroende. Har precis pratat med tränare Dunder och han är fylld med optimism. Han menar att laget har gjort framsteg den sista tiden och spelet stämmer mer och mer. Det är en bit kvar men det lät på honom som att laget befinner sig på ganska rätt ställe just nu.
 
- Hur stor del har fystränare Nisse Holmdahl i att ÖSK har vandrat genom serierna de senaste 2-3 åren?

Nisse kom in för två år sedan och har betytt väldigt mycket. I grunden är det inget nytt som han sagt när det gäller vikten av en bra fysik. Precis samma sak som jag och Pinnen sa när vi hade laget och förmodligen samma sak som alla andra som har tränat ett seniorlag säger. En av anledningarna till att jag och Pinnen tog ett steg in i organisationen var att det fanns en möjlighet för tjejerna att få lyssna till nya röster och det gav resultat. Nisse kommer in i föreningen med en pondus, ett rakt bemötande och ett språk som tjejerna snabbt tog till sig och accepterade. Han är otroligt kunnig och bara de antalet guld han tagit med dambasketen och damvolleyn i Örebro talar för att vet vad han håller på med. Han tror på den metod som han utvecklat och entusiasmen för fysträning har han sedan spritt till laget och oss runt om. Dessutom är han duktig på att få ihop ett lag och få tjejerna att tro på det de håller på med.

- Vad vet ni om Tumba?

Vi har rätt bra koll...
 
- Har ni ändrat er målsättning i takt med försäsongens positiva resultat eller ligger ni lågt under ett par matcher och sedan ändrar den?

Det är klart att vi vill vinna matcher och vi har höga ambitioner men vi som lag kan inte själva påverka resultaten. Motståndare, domare, skador och annat påverkar. Vi är nykomlingar och måste utgå från det. Så nej, vi har inte ändrat någon målsättning.
 
- Har tvillingarna Larsson och k6 Johansson hittat sina roller?

Dom passar in bra i lagbygget. Vi i klubben har medvetet försökt ha en strategi att fylla de luckor som blev efter förra säsongen och inte bara stoppa in duktiga spelare i truppen. Vi har stärkt upp där vi ansåg att det behövdes. Sara J har varit lite skadad men är tillbaka. Sedan har Elin Pettersson (A/B), Stina Hallenborg (IFK Örebro) och Jessica Wessman (HK Järnvägen) börjat hittat sina roller och det ger en bra bredd och en bra konkurrenssituation på alla träningar. Vi har även en 92a som tog plats i truppen, Hanna Ljunggren, som är intressant.
 
- Skulle ni vara mogna för elitserien? Med tanke på Rimbos 18-54 mot Skuru så undrar man om det är så stort steg mellan ettan och eliten. Enligt mig skulle inte ÖSK få nåt sånt resultat.

Möjligtvis inte, men vi mötte inte Skuru i den matchen. Om vi är mogna eller inte är svårt att säga. Vi vet att vi är en bit ifrån t ex Skövde samtidigt som Skövde kanske inte är det laget vi ska mäta oss med i den sitsen vi befinner oss i nu. Det får räcka med att vi mäter oss med lagen i ettan över en säsong och så får vi se hur det går.
 
- Vad önskar du mer från premiären, förutom 2 poäng.

Ja, blir det två poäng önskar jag att laget njuter av vinsten och det ger råg i ryggen för ytterligare tvåpoängare. Jag önskar även ett kvitto på att det som tränarna, spelarna och vi runt laget tror på verkligen fungerar, två poäng eller inte.
 
- Tack för "snabbisen" Alex och lycka till i premiären samt i övriga matcher!

Tack själv och lycka till med bloggen (som fortfarande ligger på +) och med säsongen.

Av Johan - 2 oktober 2009 10:17

Blir en kortis om varje serie:


Div.1 Södra


LInköping-Cyrus 1. LHK vinner med ett par bollar och tar säsongens första seger. Laget är ungt och känns spännande.


Div.1 Norra


Skånela- Silwing/Troja 1X. Skånela är hemmastarka och brukar vinna i Vikingahallen. Silwing har ett bra lag på pappret med Gustafsson/Hällkvist som har spetskompetens. Blir nog tajt!


Lidingö-Lif Blå 1. Lidingö är bättre hemma än borta. Lif Blå vet man aldrig vart man har.. Kan bli en surprise..


Swithiod-Tyresö 2. Tyresö vill ta revansch efter premiärförlusten mot Irsta. Switte gör ett beundransvärt försök till en nystart men det är inte i den här matchen man ska ta poäng.


Irsta-Tyrold 2. Två lag som spelade i samma i serie ifjol. Irsta har imponerat under hösten och kommer att kriga i Bombardier. Tyrold vill nog visa att man är bättre än de -18 mot Djurgården förra matchen. Tät match!


Djurgården-Rimbo 1. En toppmatch mellan två bra lag. Djurgården har seriens bästa startsexa samt 4-5 killar som kan gå in och avlasta. Rimbo är beroende av sin startsexa och dessa ska producera. Mycket mål kommer det att bli!


Djurgårdshof-Nyköping 2. Nyköping har inte påverkats så mycket (?) av Andreas flytt till Skövde då bror Hampus levererar. Djurgårdshof har fått in Sander i truppen samt en bra keeper i Mattelin. Matchen kommer att vinnas med 2-5 bollar..


Div. 2 Östra


Stockholm Finest-KAIK 1. Matchen blir jämn men Finest bänkspelare kommer att avgöra. KAIK kommer dock inte att vika ner sig!


Järnvägen-Enköping 1X. Den här matchen tror jag att du är lite darrig inför, Allansson.. Båda lagen kommer med 2 förluster i bagaget där HKJ;s torsk mot Tumba kan bli dyrköpt. Nu får man inte förlora hemma i Allé på några veckor om man ska vara med i toppen. Enköping ska visst lira med mycket tempo och snabba omställningar så det kan nog bli lite "High Chaparall" i Hallsberg imorgon..


Örebro- Huddinge 1. Vinst med minst 10. Huddinge måste bara vinna "rätt" matcher. Det här är inte sån..


SoIK Hellas-Tumba 1. Tror på en skräll då Hellas är säkert bättre än vad man visat hittills.


LHKing-HK GP 2. En riktigt bra div.2-match med ett gäng talanger i båda lagen. Vilka LHKIng kommer med vet jag inte men jag kan tänka mig att GP ställer upp med Bryngelsson, Båverud och Karlsson och då är mycket vunnet. Vinst med 3-4 bollar till GP.


AIK-Mantorp 1. En tidig seriefinal mellan två lag som kommer att hamna topp-3. AIK har fått in Friman, Danielsson och Olsson från Switte samt fått behålla Petrén och Hagman. Mantorp har sina kort i Rosén, Ström och Pettersson. Här tror jag fördelen av hemmaplan avgör..


Div. 1 Norra damer ( de mellansvenska lagen)


Tumba- Örebro 2. Såg Tumba i Eskil Cup och då var man sämre än vad ÖSK var ifjol ( när man låg i tvåan). Mycket kanske har hänt på 4 veckor men ÖSK har fått in Linn och Lina Larsson samt Sara Johansson i laget och har gjort bra resultat under hösten. Dessutom är man ett par kilo tyngre på varje spelare jämfört med Tumba.


Irsta-GUIF 2. Lokalderby direkt och då kan allt hända. Man kan nog förvänta sig ett ställningskrig under de inledande 15 min. samt att det nog inte blir så mycket mål. Matchen blir jämn men jag tror att GUIF rycker i slutet eftersom de har fler spelare att använda sig av..


Div. 2 Östsvenska Damer


Gustavsberg-NKIK 1. Innan serien drog igång var detta en match som var "ok" för NKIK att torska, men nu vet jag inte. Gustavsberg har, mer eller mindre, gjort sitt jobb mot Eskil och Huddinge och måste nog också höja sig ett par snäpp. NKIK får tillbaka Angelica Ringdahl ( vars betydelse är enorm..) samt ev. ett par till som inte varit med i de 2 senaste matcherna. Kriga är nyckelordet men jag tror att Gustavsbergs rutinerade spelare samt större bredd fäller avgörandet.


Järnvägen-IVH Västerås 2. IVH har en uttalad målsättning att nå div.1 Då måste laget vinna i Allé..


Arboga-Huddinge 1. En lugn dag på jobbet för tränare Kjeld-Lykkesen när hans tjejer vinner med 8-14 bollar.


RP- Göksten 1X. Toppmatch mellan två hyfsat likvärdiga lag. Det som fäller avgörandet kommer att vara målvakterna där Gökstens Josefin Brodd kan spika igen under långa perioder i matcher. Det får inte hända för RP;s del. En jämn match där utgången är oviss..


Lindesberg- Vadstena 1. LIF är bra hemma och man tar 2 poäng mot Vadstena. Vadstena kommer att ta fler poäng i hemmahallen än på bortaplan.


Div.3 och 4 Herrar hinner jag inte med. Ska försöka se matchen mellan NHK-NAIS imorgon. Tror på en klar hemmavinst ( om alla spelare är med). NAIS kommer dock att kriga! Bara det blir lugnt och fint på planen..




Av Johan - 1 oktober 2009 09:37

.. så här kan det gå;


Grupp 4: Sollefteå, GUIF, Strand och Skogås. GUIF tar hem gruppen och sedan vet jag inte så mycket mer om de andra lagen. Skogås kanske tar andraplatsen?


Grupp 5: Bålsta, Järnvägen, Täby och Malmslätt. Järnvägen tar nog en av direktplatserna. Täby har ett duktigt gäng men de är väl födda 92? De och Malmslätt gör om en plats till steg 3. Bålsta tror jag inte blandar sig i.


Grupp 6: Upsala, Djurgården, Kungsängen och Linköpings Lejon. Djurgården tar hem gruppen och sedan står det mellan Lejon och Kungsängen. Vet inte så mycket om kvalitén på laget från Lkpg och Kungsängen har väl ett riktigt bra 95-lag.. Öppet mellan de två.


Grupp 7: Lidingö, Lindeskolan, HK eRPing, Vallentuna och Östersund. Platserna kommer att stå mellan de tre första lagen. Tror att eRPing och Lindeskolan fixar det!


Grupp 8: Tyresö, Katrineholm, Norrköping, Spånga och Örebro. Tyresö vinner gruppen och sedan är det relativt jämnt mellan NHK, KAIK och ÖSK. Nåt av lagen följer med Tyresö till steg 3. Är lite hemmakär så jag säger NHK..


Grupp 9: Irsta, Skåre, Nyköping, HP Skövde och Tumba. Irsta och Tumba tar platserna till steg 3.


Grupp 10: Eskil, Hammarby, Skuru, Tibro och Cyrus. Känns som om Eskil och Bajen är självskrivna.. Cyrus har väl skapligt 95-gäng?


Grupp 11: Ljungsbro, Eksjö, Ulricehamn och IFK Skövde. Skövde blir gruppetta och sedan kommer det stå mellan Eksjö och Ljungsbro. Här kan hemmafördelen avgöra till östgötarnas fördel. Ulricehamn kan vara lite luriga och ligger säkert och lurar i vassen..



Återstår hur många rätt och fel jag hade. Lycka till alla lag i Mellansvenska!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards