Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 9 oktober 2009 22:50

IFK Nyköping- Djurgårdens IF HF 23-37 (10-14)

 

Kvällen spenderades i Nyköping tillsammans med sambo Hanna. Vi kom dit strax innan 17.45, åt på en restaurang och gick sedan till Sporthallen. När vi kom dit så slås man av det proffsiga arrangemanget som omger IFK;s hemmamatcher. Man har framme stora sponsortavlor, souvenirshoper, kiosker samt en egen liten VIP-avdelning för föreningens sponsorer. Arrangemangsansvarige Veronica berättade ( med stolthet) över jobbet bakom och att varje ungdomslag ska agera matchvärd vid en match i div.1 Undertecknad fick med sig en bok om IFK Nyköpings historia samt en keps att ta med som ett minne. Undrar hur många div.1-lag i Sverige som kan matcha detta i fråga om kringarrangemang i samband med match??


Hallen fylls relativt snabbt ( publiksiffran stannar vid 621 st.) och matchen drog igång. Bytte ett par ord med tränare Oscarsson innan matchen där han uttryckte respekt för Nyköping och där man var förberedd på att det vita laget inte skulle vika ner sig så lätt. Han hade rätt i 30 minuter..


De inledande minuterna av matchen är Nyköping klart bäst. Hampus Asp får bomba lite utifrån samt sätta några straffar. Djurgården spelar med tryck och fart men skapar inte så mycket i fråga om bra avslut och Nyköping leder med 3-0. Sakta men säkert får DIF iordning på grejerna och framförallt Timmy Sundin ställer in siktet. Många stunder i den första halvleken handlar det om Asp i Nyköping och Sundin i DIF. Vid en passivitetsvarning rullar(!) Timmy in bollen i det närmsta hörnet. Han har även ett par läckra inspel till Järeholm/Strömberg på m6. Lagen följs åt i 20-22 minuter då Djurgården tar ledningen med 9-8. In på planen kommer då Johan Brun i DIF, något som visar sig vara ett lyckat drag. Vid ställningen 10-10 gör Djurgården 4 raka varav Brun gör 2 el. 3. Ett skott sitter i krysset som ingen hinner se.. förrän bollen ramlar ut ur målet. Vilket skott den mannen har! Nyköping skapar bra lägen men missar alltför många ( på h6), vilket medför att laget inte kan knappa in målmässigt. Med en minut kvar får Djurgårdens Petter Strömberg rött kort efter en inte alltför snygg "efterslängning" mot en Nyköpingspelare. Inga större protester bryter ut från DIF-hållet och kortet kändes rätt, dock lite onödigt.. Inte så vackert dock och se några ur publiken och några killar DIF utväxla diverse fingertecken till varandra under halvlekens sista minut.


I paus har Djurgården 4 bollar upp och det kändes som om Nyköpings chans låg i att sätta alla lägen man skapar annars skulle det bli tungt....


.. något som det också blir. Nyköping inleder mycket fint i andra halvlek och frispelar m6 vid 4-6 tillfällen. Dock så resulterar inget av inspelen i något mål!! Inbytte Åhlström i DIF-kassen spikar igen och målskillnaden kryper inte. Samtidigt så bränner Djurgården många bra lägen ( eller rättare sagt, Emil Persson i Nyköping gör en massa fina räddningar) men man går inte ner sig för det. Laget kan använda sig av 2 ( nästintill) likvärdiga uppställningar, vilket gör att man maler ner Nyköping från minut 40 och framåt. Brun och Sundin fortsätter att producera, Järeholm får ett par mål samt så börjar kanterna Båverud/Östermark och Olave på h6 springa och få enkla fas 1-mål. Det är imponerande och se DIF;s tryckvåg efter vunnen boll- 2 el. 3 pass och så har laget skapat ett bra läge ( som ofta resulterar i mål). Nyköping har inte samma möjligheter att gå runt på manskapet men de killar som spelar gör sitt allra bästa och man ger aldrig upp! Man tror på det man gör och skiter fullständigt i vad det står på resultattavlan. Nyköping kommer att ta många poäng i sin hemmahall där publikstödet är stort. Ikväll hänger man med DIF i 40 minuter ( -4 mål) och sedan går tåget då Djurgården lägger i en till växel. Att man får styrk är inget att skämmas för då man möter ett ( förmodligen) allsvenskt lag. Slutresultatet stannar vid 37-23 till DIF efter en välspelad match mellan ett riktigt bra lag och ett bra lag.


Toppar i Nyköping:


Hampus Asp ( när gör han som brorsan och sticker till elitserien)

Emil Persson ( stängde butiken i 10 minuter i andra halvlek)

Tommy Dalin ( ingen finlirare men kämpar fram varje mål och assist)


Djurgården;


Timmy Sundin ( vilken bolltalang, bra skott och suveräna inspel till m6)

Johan Brun ( DIF;s bombare sköt sönder Nyköpings försvar när han var inne)

Viktor Olave ( kort i strumplästen men snabb på fas 1 från sin h6-position. Säker i avslutet!)


Övrigt:

 

- 621 åskådare och skön stämning på läktarn. När jag var där med NAIS/Norco i tvåan för 4 år sedan så var det inte lika skön stämning. Bra Nyköping och bra publiken!

 

- Kent Karlsson i IFK. Coachar laget med stor inlevelse, t.o.m så stor att vi på läktarn vet vad som ska hända i anfallsväg för Nyköping. RULLE, TRYCK, VÄNSTER, NUUUUUUUUUUU!!!

 

-Kanterna i de båda lagen hade en ok kväll, inte mer. ( Bortsett från nämnde Olave)

 

- Nyköpings m6 Elmsäter drar på sig 2 2:or i anfallsspelet (!). Ena gången åkte han själv och den andra fick han med sig Järeholm ut.

 

- Johan Brun skjuter som en häst sparkar ( HÅRT!)

 

- Kan inte riktigt smälta Timmys rull-skott i första halvlek..

 

- Samma Timmy nickade tätt utanför efter en japan från Östermark. Det hade varit mumma med mål där..

 

- Hampus Asp får ta alltför stort ansvar ibland i anfallen. Killen är riktigt bra men behöver fler som vågar. Tommy gjorde det förtjänstfullt.

 

- Tre målvakter i Espling/Åhlström i DIF och Emil Persson.

 

- Hade förväntat mig mer av Quinones och Båverud i DIF. De gör sitt jobb ok men inte mer. Kanske behövs att det ska brinna till lite för att de 2 ska tagga till..

 

- Djurgården kommer att gå till Allsvenskan.

 

- Nyköping kan komma att gå till allsvenskt kval.

 

- Tack till Veronica för det trevliga bemötandet. Vad jag förstår så lirar din dotter i Nyköpings 95-tjejer. Dessa möter vi i USM om 2 veckor och då tänker jag inte bjuda på något.:) ( kan dock bli nåt senare!)

 

- Jag kommer att se fler matcher i Nyköping.

Av Johan - 9 oktober 2009 10:44

Till matchen imorgon mot Arboga tar NKIK med ett gammalt kärt och omtyckt ansikte i laguppställningen. Vem det är återstår för motståndare och publik att se...



Av Johan - 9 oktober 2009 10:29

Div.1 Södra


Eslöv-Linköping 2. Eslöv krossade Skurup hemma men förlorade senast. LHK har gjort 2 bra matcher och känns mer stabila än Eslöv. Liljegren och Dimic måste fortsätta leverera samt att Ted på k6 även hänger några. Jämnt!!


Div.1 Norra


Nyköping-Djurgården 2. Ska bevittnas på plats samt så kommer jag att skriva ett eget ref. på bloggen. Hoppas att man inte blir halshuggen ikväll för tipset men DIF:s trupp är snudd på allsvensk och man är favoriter, inget snack om det! Nyköping kommer att kriga i 60 inför en storpubilk. Gäller att Asp, Dalin, Skuthälla och övriga blå/vita presterar på topp. Då kanske man kan skaka Djurgården litegrann. Ska bli riktigt kul och få uppleva matchen på plats!


Silwing/Troja- Lif Blå 1. Silwing är starka i år och vinsten borta mot Skånela imponerar. Lif Blå har en vinst och en förlust och här blir det svårt. Vestis pojkar grejar vinsten med 3-7 bollar.


Rimbo-Irsta 1. Jag tippade mot Irsta förra veckan ( när man slog Tyrold med 29-22) och jag tippar emot dem även den här gången. Absolut inget emot laget ( om nån skulle tro det) men jag vet inte vart jag har dom. De har spelat fantastiskt hittills och gjort sig välförtjänta av sina 4 poäng. Gillar också att man har ett ungt lag men Rimbo är riktigt hemmastarka och tar nog 2 poäng. Vinner Irsta blir jag än mer impad!


Div.2 Östra


Tumba-LHKing 2. Två juniorlag ( i stort sett) där Kingen har det bästa laget.


Huddinge- Katrineholm 2. Oerhört viktig match för båda lagen. KAIK;s resultat hittills är bättre än Huddinges och därför sitter jag en tvåa. Ska KAIK inte bli indragna kring det nedre strecket så måste man vinna..


GP- Stockholm Finest 1. Två obesegrade lag där GP säkert har med ett par extra killar från GUIF. Tränare Luksic var med mot LHKing, det kanske händer igen??


Mantorp-Järnvägen 1. Mantorp är trygga i "Klämman" och har gjort det bra hittills i serien. Storvinsten mot AIK borta senast vittnar om att man är ett lag för toppen. För Järnvägens är det lite synd att den här matchen kommer nu då man hade behövt att få en "winning streak" i ett antal matcher efter sin vinst över Enköping senast. Tror att man får det svårt i Mantorp och då växer avståndet igen..


Örebro spelar inte i helgen.



Av Johan - 8 oktober 2009 16:09

Grupp 2: Irsta går vidare som gruppetta..


Grupp 4: Enköping, GUIF och Täby: GUIF går till steg 3.


Grupp 5: Skogås, Hammarby, Vadstena och Lillpite. Vadstenas 94:or är bra och kan nog till steg 3 ihop med Skogås ( som också har bra 94:or).


Grupp 6: Mantorp, Skuru, Tyresö, Kiruna och Borlänge. Tuff grupp för Mantorp. Tror Skuru och Tyresö blir för svåra..


Grupp 7: Polisen, Eskil, Hornskroken och Motala. Eskillaget spelade final i ICA-cupen för 2 år sedan. Man vinner gruppen enkelt. Sen blir det jämnt med kanske en liten av skräll av Kroken..


Grupp 8: Lindesberg, Rimbo, Huddinge och Torsby. Huddinge vinner gruppen och sedan står det mellan LIF och Rimbo.


Grupp 9: Tillberga, Tumba, Göksten, NKIK. Tumba vinner gruppen och sedan blir det en direkt avgörande i sista matchen mellan Göksten och NKIK.


Grupp 10: Nyköping, Gustavsberg, RP, Spånga och Örebro. RP och Gustavsberg är favoriter till direktavancemang. ÖSK kanske kan utmana?

Av Johan - 8 oktober 2009 13:47

(.. ska dock försöka att "tippa" lite imorgon..)


Hej Stefan! Stormatch nalkas på fredag då ni tar emot storfavoriterna Djurgården. Dina tankar ïnför matchen.

Det ska bli väldigt roligt. DIF har ett bra lag och det kommer säkert bli en välspelad och spännande match både att spela och titta på. Precis som det ska vara.
 
 
- Ni slog dem enkelt hemma ifjol. Är det en trygghet för er, tändvätska för dem eller båda två?
Ja vi gjorde två bra matcher mot DIF förra året, även om det blev knapp förlust borta. Det är en ny säsong i år så det spelar nog ingen större roll hur det gick då, men DIF har ju slagit sig för bröstet rätt mycket inför denna säsong och det gör väl att alla lag vill slå dem lite extra kanske. 
 
- Helgens match slutade med en förlust mot Djurgårdshof. Vad lärde ni er där som inte får ske igen på fredag?
Ja inte skrämde vi slag på kommande motståndare. Vi har kanske blivit lite bekväma på träning de sista veckorna och det speglade av sig med obehaglig tydlighet på matchen senast. Denna vecka har varit den bästa träningsveckan på länge och det hoppas jag att vi tar med oss till matchen. 
 
- Ni har varit erkänt hemmastarka under ett par säsonger nu och er publik uppfattas ibland som "manisk". Är de med er hela tiden oavsett resultatet i matcherna?
Det klart att de håller på hemmalaget, men jag vet inte riktigt vad du menar med "manisk". Vi är väldigt stolta över att vi har en så stor publik som vi haft de sista åren och jag skulle säga att de är väluppfostrade på det sättet att många lever med i matchen genom att heja och klappa händer. Kanske upplevs de som maniska eftersom de är fler än vad många andra lag är vana vid från sina hemmamatcher, men jag som var med när Lindeskolan gick upp i Elitserien tycker att det är precis som det ska vara på hemmamatcherna!
 
- Var tror du publiksiffran landar på i matchen mot Djurgården?
Jag hoppas på att det blir fullsatt. DIF har flera sevärda spelare och förhoppningsvis vill publiken komma och se oss spela mot dem. Jag håller tummarna för över 600!
 
 
- På bloggen diskuteras det lite om avsaknaden av Andreas Asp. Hur tycker du att ni har hanterat hans frånvaro?
Det är mycket fokus på Andreas och det har han gjort sig förtjänt av, men det är inte hela sanningen. Vi har tappat fler spelare som har gjort att vi fått börja om lite grann i år, men jag tycker att vi gjort det bra och det är flera spelare som tagit ett steg till. Det tar lite tid för de nya rollerna att sätta sig, men vi är på rätt väg!
 
 
- Vet du något om hans situation i IFK Skövde? Handbollsidiot som man är så följer man de spelare som lämnar Mellansvenskan för spel i elitserien. Har han fått nån chans i A-laget?
Jag har tyvärr inte sett någon match än, men vad jag förstår gick det bra för honom på förssäsongen. Nu när serien dragit igång har han kanske inte riktigt fått chansen på match, men om jag känner honom rätt kommer han att ta den när den kommer!
 
- Tack för snabbisen Stefan och lycka till på fredag!
Tack själv och välkommen till Nyköping!
 
Av Johan - 8 oktober 2009 09:39

Elitserien


Önnereds HK- IVJ Västerås 1. Måstematch för båda lagen. IVH tar tappat i styrka och ÖHK har fått en ny tränare i Lego. Tror hemmafavören avgör. Vinst med 3-6 bollar till Önnered.


Div.1 Norra


Skånela-Irsta X. Irsta är revanschsuget efter förlusten mot GUIF. Skånela har tappat många från året i elitserien samt har en ny tränare de också ( Karin Nilsson). Fredagskväll i Märsa betyder det blir målsnålt..


Örebro-Nacka 1. Stockholmarna är farmarlag till Skuru och krossade Skånela hemma i premiären. Tror att man är bättre på hemmaplan än borta. ÖSK skulle ha slagit Tumba men slarvade (?) bort segern. Tror man klipper Nacka med 2-4 bollar..


GUIF-Avesta/Brovallen X2. Dala-laget har jag ingen större koll på. Man slog GT Söder enkelt och vill säkert uppåt igen.. GUIF gjorde en stark insats mot Irsta och kan mycket väl vinna här. Osäkert!!


Div. 2 Östsvenska Södra


Vadstena-Järnvägen 1. Ska Vadstena undvika att kämpa för ett nytt kontrakt så måste man vinna ett par hemmamatcher. Detta är en sådan! Järnvägen har spelat bra och torskat med ett och två mot IVH och Göksten. De kan säkert störa Vadstena ikväll.. Allansson är med på ett hörn och då kan allt hända.. :)


Gökstens BK- Gustavsberg 2. Laget från Stockholm har mycket bra skytte utifrån så det gäller för Josefin Brodd i kassen att spika igen. Göksten, tror jag, kommer att var lite för tunna bakåt mot Gustavsberg och då blir det jobbigt. Hur mycket sitter stortorsken mot RP i skallen..??


IVH Västerås U-Tallen 1. Hemma är IVH säkert bättre än på bortaplan. Här kommer man att ta 2 poäng samt få ett par extra mål på pluskontot. Laget vill avancera och kommer att utmana om plats 2-4.


Huddinge- Eskil 2. Det gröna laget har presterat bra handboll och förlorat mot två topplag ( Gustavsberg och Arboga). Huddinge borta kan vara lite lurigt då de säkert har en "hemmauppställning" och ett "bortalag". Eskil vinner dock..


Tumba-RP 2. Ungefär som föregående match. Tumba är ett U-lag som säkert är bättre hemma än borta. RP har gjort tre bra matcher där man vunnit mycket pga. av sitt höga försvarsspel. Ska man ta en div.1-plats är detta en match man måste vinna!


NKIK-Arboga 1X. Tippar lite för spänningens skull i tabellen. Ingen vet riktigt vart NKIK står. Man har inte visat upp sitt kunnande, något som det är hög tid för nu! Arboga har slagit Eskil och Huddinge och har en klar målsättning med att man ska avancera i seriesystemet. I den här matchen kommer lagens "toppspelare" avgöra. Ringdahl, Frejd, Hosssman och Lekander i NKIK och Nord, Hammarlund och Ullström-Johansson, De som lyckas bäst av dessa- det laget vinner! Och får vi se nya keepern Mennborg i NKIK;s kasse??



Herrarnas tips kommer senare!

Av Johan - 7 oktober 2009 09:58

Här kommer den! Håll till godo!


- Hej Petter! Hur mår Djurgårdens IF HF just nu?

Hej Johan! Idag mår Djurgårdens IF HF väldigt bra. Med en seger i ryggen och många framför oss är alla väldigt glada.


- Vem är Petter Strömberg?

Petter Strömberg är faktiskt en ganska snäll och beskedlig kille som pluggar väldigt mycket när han inte spelar handboll. Jag har gått på ett handbollsgymnasium som leddes av Uffe Nyström (tidigare tränare i Djurgården, idag är han engagerad i Svenska landslaget och talangutveckling inom Stockholm). Jag har varit med i Djurgården sedan tiden då allsvenskan inte fanns, vi vann bara en match och den ströks eftersom de drog sig ur.


- För några år sedan höll ni på att åka ur div.1 Berätta om resan från säsongen 2006/2007 och fram tills idag. Vem, vilka, när och vad har ni gjort för att bli det ni är idag?

Säsongen 06/07 var en kaotisk säsong. Jag blev värvad från Skuru som 16åring för att ”se och lära”. Så var det den första träningen, då var det 15 spelare och alla var i mina ögon gigantiska och otroligt bra. Men den andra träningen så var vi helt plötsligt bara 6 spelare och Viktor Wrede var äldst, han var då 18. Det kanske inte är så förvånande att vi inte vann allt den säsongen? Sedan dess har det bara blivit bättre. Vi fick Leffe Wirdfors som tränare, jag hade haft honom ett år tidigare i Polisen och det är alltid trevligt att tränas av en levande legendar. Leffe var väldigt tydlig med målsättningar och träningar, alla visste var skåpet skulle stå. Vi utökade truppen något (mest med jämnåriga vänner till mig) och spelade med ett lag där snittåldern var 22, Johan Apel drog upp den rejält. Träningarna blev också hårdare och för första gången i mitt liv så fokuserades det mest på det kollektiva spelet och mindre på det individuella, så är det även idag. Även om fysen har hög prioritet.


Förra säsongen var målsättningen att vi SKULLE upp i allsvenskan. Det fanns inget annat alternativ. Men tyvärr så satte en något tunn trupp stopp för det. Den tunna truppen har idag blivit lite bredare, vilket syns på matcherna. Vad som kanske inte syns lika väl är att vi sedan säsongen 06/07 haft en ledning i Djurgården som satsat långsiktigt och varit medveten om sina begränsningar. Det är inte längre tal om att ta in jugoslaver med stora löner. Jag tror att några spelare i laget får busskort, men inte mer än så. Alla som säger att vi är proffs har alltså helt fel! Även om jag givetvis önskar att de talade sanning, leva på handbollen vore väl inte helt fel?


- Ni har inlett med två överlägsna segrar ( 40-22 mot Tyrold och 46-28 mot Rimbo). Kan något stoppa er i år från den allsvenska platsen?

Efter att ha gått ut väldigt kaxigt genom att säga att vi inte ska förlora en enda poäng den här säsongen så måste jag väl svara att inget kan stoppa oss från att gå upp. Men tyvärr är verkligheten aldrig så enkel. Allt kan hända i handboll. Men, jag tror det ska väldigt, väldigt, mycket till för att vi inte ska vinna den här serien.


- Har ni några delmål uppsatta på vägen fram till den slutliga målsättningen ( Allsvenskan), vilka isåfall?

 Delmål och delmål. Att inte förlora en enda match? Det är kanske ett delmål, men inget gemensamt uttalat sådant. Vi kör på och ser vart det bär oss.


- På fredag väntar Nyköping i bortahall inför 700 åskådare. Ni fick stryk ifjol.. Vad tror du om matchutgången på fredag?

Matchen förra året var det värsta jag varit med om. Själv satt jag på läktaren med en skadad fot. Aldrig har jag varit så frustrerad som jag var då. Kanske kom det fram nerver som vi inte trodde att vi hade. På fredag kommer inte något sådant att hända. Vi vet hur det är att spela i Nyköping och vi kommer inte skrämmas av deras publik eller deras taggning.


- Sköter sig Oscarsson? Är han lika lugn som han är under Stadium Sports Camp eller kan det "brinna till" ibland?

Haha, det händer att Oscarsson brinner till. Det är inte ofta men det händer. Alla blir lite förvånande och inser att när Mange blir arg så måste det verkligen vara dåligt, då gäller det att skärpa sig. Senast mot Rimbo fick vi oss en rejäl utskällning när ställningen var 7-6 till oss. Sen drog vi iväg…

 

- Vad har nyförvärvens intåg betytt för laget?

Två SM-guldmedaljörer, en som varit proffs i Norge och en som har gjort ett antal juniorlandskamper. Låter inte det som nyförvärv vilken allsvensk klubb som helst skulle mörda för? Våra nyförvärv har varit otroligt viktiga för oss. De ger en helt annan stabilitet och rutin till oss yngre killar. Men det blir lätt att man glömmer bort de yngre som kommit upp, vi har tre junisar som tagit steget in i A-laget, alla med bravur. De är lika viktiga eftersom vi har en så tunn trupp. Men givetvis är de 380 kilo som Patrick, Roger, Johan och Elliot bidrar med 380 kilo ren kvalité.


- Om ni tar steget upp i Allsvenskan, tror du att de lite äldre killarna "orkar" satsa ( ex. Järeholm och Patrick)?

Jag hoppas det. Man vet aldrig hur det utvecklas, de har egna familjer och måste ta mer ansvar än vi ungtuppar. Men jag tror att vi väcker lite extra spelglädje och därför hoppas jag att det blir svårt för dem att sluta. Handboll är ju roligt.

  

- Din och Sonnys DIF-blogg är het och ni är (ibland) lite "kontroversiella" i era åsikter. Har ni föreningens stöd i bloggandet?

Vi har absolut föreningens stöd i bloggandet. Dock är vi inte föreningens blogg. Det är en viktig skillnad som jag inte nog kan poängtera. Allt som skrivs i bloggen kommer från mig och Sonny, inte från föreningen. För några dagar så pratade jag med Mattias Ripoll (sportligt ansvarig i Djurgården) och han är väldigt road av bloggen och var tydlig med att han aldrig skulle lägga sig i vad vi skrev. 


- Hur ser du på det lilla "Blogg-kriget" mellan er och t.ex Djurgårdshof och Silwing/Troja. Ibland är det inte snälla saker ni skriver... Är det lite " all PR är bra PR"?

Om det var ett krig så har vi väl vunnit? Skämt å sido. Vi ville aldrig ha något krig mot dem, framförallt har det varit tal om hårda ord mellan oss och Djurgårdshof och jag vill verkligen dementera att det var vår avsikt att få Brejding att sluta blogga. Såväl jag som Sonny läste hans blogg dagligen och vi vill inte ta på oss något ansvar, eller någon ära, för att han har slutat blogga. Men givetvis är all PR bra PR och som jag försökte säga till Djurgårdshof så är de i behov av PR. J 


- Slutligen, tippa ett resultat samt en publiksiffra i fredagens möte med Nyköping!

Vi vinner med 34 – 26 och det kommer att vara 607 person i hallen, åtminstone 3 kommer att heja på oss! 

 

- Tack för intervjun Petter och lycka till i jakten på den allsvenska platsen!

Tack så mycket själv!


Av Johan - 7 oktober 2009 08:15

Vet att det finns ett sug gällande intervjun med DIF;s Petter Strömberg. Den publiceras runt kl. 10.00 idag och är helt klart läsvärt material!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards