Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 22 oktober 2009 09:27

Grupp 4: Falu, Bollstanäs, Tyresö och Irsta. Irstas och Tyresö kommer etta och tvåa. Är förmodligen Irstas 96-tjejer som är "U-laget".


Grupp 5: Bolton, Irsta, Rimbo och Alfta. Irsta vinner gruppen enkelt medan Bolton och Alfta gör upp om andraplatsen. Bolton tränas av fd. förbundskaptenen Thomas Ryde och har säkert genomgått en stor förändring under den tiden.


Grupp 6: Kungsängen, IVH, Katrineholm, Vallentuna och Härnösand. Kungsängen tar hem gruppen i och med sin hemmafavör. Vi mötte dem i Jyskcupen och vann med sju bollar men lagets spelstil tror jag inte passar de andra lagen. Härnösand och IVH gör upp om andraplatsen..


Grupp 7: Tumba, Vadstena, Strängnäs, Skogås och Borlänge. Tumba vinner gruppen och Vadstena tar andraplatsen före Borlänge. De två övriga lagen ska inte ha en chans..


Grupp 9: Hallstammar, Täby, Tyrold, RP och GUIF. GUIF och RP kommer etta och tvåa med Tyrolds 96-tjejer som en liten outsider. Täby har en duktig v9 som får dra ett tungt lass under helgen!


Grupp 10: Norrköping, Nyköping, Huddinge, Gustavsberg, Hallby. Huddinge är Sverige-etta och väldigt bra. De kommer att vinna gruppen. Om andraplatsen står det mellan oss ( NKIK), Gustavsberg och Nyköping. Tror dock att lördagsmatchen mellan NKIK-Gustavsberg blir direkt avgörande som vilket lag som följer med Huddinge till steg 3.. Vi ska KÄMPA!!


Grupp 11: Brukspöjkera, Lindeskolan, Linne, Wasaiterna och Önnered. Blir tufft för LIF att gå vidare till steg 3 då både Linne och Önnered håller bra kvalité. Hoppas dock att man får ihop det under helgen och utmanar dem!


Grupp 16: Skara, Bjurslätt, Göksten, Skövde och Stenungssund. Vi spelade mot Göksten i premiären och vann med 12. Ska laget rubba Skara och Skövde så måste man prestera bättre än vad man gjorde då. De båda västgötalagen känns dock som favoriter!


Av Johan - 21 oktober 2009 11:51

Div.1


Örebro- Irsta 1. Ett hett mellansvenskt derby mellan två bra lag. ÖSK hade över 700 åskådare i sen senaste hemmamatch. Båda lagen kommer med en varsin förlust i bagaget. Tvillingarna Larsson har gått bra och måste fortsätta med det för att poängen skall komma. Irsta har varit mycket upp och ner hittills men kan mycket väl ta en bortaseger. Tror dock på ÖSK i och med att man är hemmastarka samt har ett fint publikstöd.


GUIF- Hellton 1. Två lag som har gått som tåget i serien. Det är en tidig seriefinal där vinnaren har stora steg till en plats i den nya dam-Allsvenskan. Båveruds damer verkar ha fått ihop det bra jämfört med när jag såg dem i Eskil Cup. Hellton är ett ungt lag som räddade sig kvar ifjol tack vare lånen från Sävehof. Man har gjort det bra i år men jag tror att GUIF i sin hemmahall inför en stor, entusiastisk (??) publik blir en för svår nöt att knäcka...


Div.2


NKIK- Huddinge 1. Allt under 15 bollar i vinst för NKIK är inte bra.. Nog om det!


Vadstena- RP 2. Ett derby i den västra delen av länet. RP har tagit fullt medan Vadstena sladdar i botten. Det är alltid otäckt att spela mot "polkagris-laget" på bortaplan men i det här fallet så är RP ett par klasser bättre. VHF;s tränare Hammarberg har dock säkert ett par ess i rockärmen som kan göra att RP får jobba lite för segern.. Vinst dock med 4-8 bollar till Linköpingslaget.


Göksten- Eskil 1. Eskilstunaderby och säkert en del folk i Ellfolk Arena. Båda lagen känns lite ojämna för tillfället och matchutgången är svår att tippa. Göksten bör nog vinna för att haka på Gustavsberg, RP och Västerås och Eskil bör vinna för att inte bli indragna i seriens nedre regioner.. Eskil verkar ha en bra moral då man hämtade upp 4 mål mot NKIK senast under matchens sista fem minuter. Tät match som slutar med hemmaseger.


Tumba-Arboga 2. Allt under 10 bollar i vinst för Arboga är inte bra.. Nog om det!


Lindesberg- Tallen 1. Lindesberg åkte på pisk av Järnvägen förra helgen med två bollar. Lite oväntat kan jag tycka men man har tappat mycket styrka i år i och med Larsson-twins och Sara Johansson övergång till Örebro. Här vinner man dock enkelt.


IVH Västerås U- Gustavsberg X2. Omgångens toppmatch mellan två lag som är rätt jämna. Kan tänka mig att IVH tar med ett par från bänken i elitserien ( matchen spelas på en onsdag i V-ås) så Gurraberg får nog slita för att ta hem båda poängen. På förhand känns Gustavsberg bättre och större samt så har de en bredare trupp. Båda lagen kommer att vara topp-4 i vår och den här matchen får nog ses som lite av ett "eldprov" för Stockholms-laget del då det dels är bortamatch men också för att man, förmodligen, möter ett upptoppat IVH...



På söndag blir det nog en sväng till sporthallen och se div.3-mötet mellan Elvorna-eRPing. Kan nog bli en kul match där det mest roliga sker på bänkarna eftersom det är så mycket PRESTIGE mellan Lkpg-Nkpg.. Precis som det ska vara!


Av Johan - 21 oktober 2009 11:39

Fick mailet från Gökstens tränare Anton Claesson. Ämnet är uppe på tapeten ordentligt nu så maila mig eller kommentera på bloggen! Lite senare idag eller imorgon ska jag själv ge mig in i en debatt ang. vax/klister..


"Hej Johan,

Jag heter Anton Claesson och är tränare för Gökstens BK i div.2 damer. Förra
året spelade jag själv i IF GUIF. Jag arbetar även på HF Sport AB. Företaget
producerar och säljer två typer av klister (under varumärket Pro Match) och har
agenturen för att distrubera Trimona handbollsvax i sverige. Jag jobbar alltså
med både klister och vax!

Vax är annorlunda. Vissa gillar det, andra inte. Har man börjat att spela med
klister blir det en omställning att byta. De spelare som börjar med vax har
ofta samma problem åt andra hållet.

1. Det är samma vax i de gröna burkarna från Trimona som säljs i Sverige som
merparten av alla lag i Bundesliga (Kiel, RNL, Lemgo...) använder! Vi får
burkarna direkt från Tyskland. Det finns alltså inget starkare/svagare vax!

2. Det är INTE sämre grepp i vax än klister, den som påstår det vet ej hur
vaxet skall appliceras. Det finns en bruksanvisning! (prata med er sportaffär).
Att spelaren oftare måste springa och hämta vax jämfört med klister beror helt
på vilken typ av klister man jämför med.

3. Det tar lite längre tid för vaxet att härda på bollen jämfört med vissa
typer av klister! När P-O Oppdahl påstår att bollen efter 3st passningar är
"hal som såpa" vid spel med vax kan detta bero på vem/vad man passar med? Har
spelare man passar med också tagit en massa vax som hamnar på bollen, som då
inte hunnit härda? effekten kan bli det samma med för mycket klister.

4. Förbudet mot klister (men ok med vax) är av den enkla anledningen att dessa
kommuner upplever att vaxet är lättare att tvätta bort. Vax lämnar inga stora
klumpar på golvet som klister gör. (Det finns dock hallar i Sverige t.ex
Öbacka SC i Härnösand, där vax är förbjudet)

I Gökstens BK spelar vi normalt med klister men vid bortamatcher i t.ex
östergötland där vi måste spela med vax tränar vi med detta veckan innan.
Hittills har det inte varit några problem. Visst var det ett antal
felpassningar i början, men spelarna vänjer sig efterhand.

Mvh
Anton Claesson"

Av Johan - 19 oktober 2009 17:01

Div.1 Norra damer

 

Härnösand- GUIF 21-30. Eskilstunalaget gjorde processen kort med Härnösand och tog 2 enkla poäng. Laget ligger nu etta i tabellen och har en ren seriefinal ( redan) mot Hellton hemma i Sporthallen kommande omgång. Hoppas på bra publikstöd och 2 poäng till GUIF.


Tyresö-Örebro 27-26. Ett litet oväntat resultat ( för min del) då jag trodde att ÖSK skulle åka till Nyboda och plocka hem 2 poäng. Tyresö, som kvalade till elitserien i våras, ville dock annat och vann med en boll. Intressant match för Örebro i nästa omgång då en av kollegorna i Mellansvenska, Irsta gästar Idrottshuset..


Irsta-Nacka 25-28. Irsta gör en bra match återigen men torskar. Har nu mött bra lag ( GUIF och Nacka) och kommer att börja ta poäng i jakten på en allsvensk plats. Möter ÖSK borta i nästa match där man kan spela lite som underdogs, enligt mig. Det kan passa dem som handen i handsken..


Allsvenskan Herrar

 

IFK Ystad- IVH Västerås 31-29. En riktigt bra genomförd match av IVH som "bara" torskar mot fjolårets elitserielag IFK Ystad. Västerås genomgår en massiv generationsväxling för tillfället och laget kan bli väldigt bra sikt. Hoppas att man kan börja ta poäng snart och att laget håller sig kvar i Allsvenskan. Handbollsstaden Västerås behöver ett lag i Allsvenskan, dels för att den är mer attraktiv men också för att Irsta ska fortsätta att sträva efter att hela tiden bli bättre och ev. ta sig förbi. Skulle båda lagen lira i div.1 skulle det givetvis bli ett bra tryck i hallar etc. men ur konkurrenssynvinkel är det bra om man inte lirar i samma serie. Därmed inte sagt att Irsta inte kommer att gå upp någon gång, laget är ungt och har många fina handbollsår framför sig!


Eskil slår Frändesjös Kroppskultur hemma med 27-22 och ligger för närvarande i mitten av tabellen, en placering som jag tror att vi hittar laget i mars månad. Nu väntar Anderstorp i nästa match på bortaplan och det kan mycket väl betyda lagets första bortaseger för i år. Anderstorp har tappat sin "storstjärna" Jasmin Jahic som har åkt till sitt hemland ( Bosnien, kanske..?). Kul iaf. att man börjat ta poäng!


Debatten om vaxets intåg i våra hallar berör många i handbolls-Sverige. Intressant att läsa hur andra län och städer har det i frågan. En mini "het" potatis är det iallafall! Ska ge mig in i en annan debatt under veckan som jag har funderat kring. Vad det gäller återstår att se...


Gällande rapportering från Stockholm Finest match så försöker jag att enbart koncentrera mig på de mellansvenska lagen. Så när Finest möter något av Mantorp, ÖSK, LHKing, Järnvägen osv. så hamnar de på bloggen. Har dock full koll på dem ändå :)! Att man krossar Tumba med 30-18 vittnar om att man har fort hyfsat i ordning på grejerna och att herr Holmqvist i målet hade en bra dag. Frågan är om man står upp lika fint mot Mantorp, AIK och de andra lagen?? Vad tror du Per??


Fortsätt och debattera på bloggen. Den ska vara levande och intressant läsning för oss som gillar handboll!

Av Johan - 19 oktober 2009 09:33

Intressant debatt kring vaxets intåg i våra kära sporthallar. Vi är rätt nya med det här i Norrköping och jag själv har ingen större erfarenhet av det. Vi användet den nån gång i samband med träning i Hultic ifjol och det var nog inga problem mer än det att grabbarna fick uppsöka burken lite oftare då vaxet tenderade att rinna av fingrarna..


Ber att få återkomma i frågan!


Ja ni... tipset.... Om det var MVG förra helgen så var det IG den här helgen. Många säkra ( som jag trodde) sprack tidigt redan i lördags och därmed var nivån satt för de resterande matcherna. Kör ett svep kring de matcher som varit lite mer intressanta.


Rimbo fick wo mot Switte och därmed har Swithiod gjort sig i div.1 Trist för Stockholmshandbollen men det känns som om fler klubbar i storstan kan komma att gå samma väg till mötes.


Nyköping slog Irsta borta med två bollar och hakar på topplagen igen. Viktig seger för Germerud och co. Irsta kommer igen!


Lif Blå slår Tyresö med tio bollar hemma och seger riktigt starka ut på hemmplan. Trodde att Tyresö skulle fightas om en kvalplats till Allsvenskan efter att ha sett dem i Eskil Cup men nu vet jag inte. Ska man vara med så bör laget ta ett par raka segrar nu.


Linköping kryssade mot topplaget Kungälv hemma och tog en viktig poäng i bottenstriden ( i och med poängavdraget). Starkt gjort av laget att ta sig samman efter ett par turbulenta dagar. Vet inte om beslutet är definitivt för det känns som om en rätt banal sak i och med att man har använt sig av samma spelare bara de har varit skrivna i "fel" klubb. Felet har ju inte direkt gjorts med mening... Intressant också och veta vem eller vilka som upptäckte det hela??


Mantorp och LHKing gjorde sitt i div.2 och vann sina matcher rätt enkelt. Örebro fick storpisk hemma mot GP ( vilka hade de med??) och tappade mark till Mantorp i jakten på en div.1-plats När vi är i mars månad kommer den platsen nämligen stå mellan de två lagen..

Järnvägen kryssade hemma mot AIK i en match som man kontrollerade under långa stunder men inte kunde knyta ihop säcken. Järnvägen verkar vara precis som ifjol; man tappade matcher under hösten och kom igen på våren. Frågan är om man har råd att tappa så mycket mera nu om man vill vara med och kriga om kvalplatser till div.1 I och för sig så har man mött Mantorp, AIK och GP så poängen kanske börjar att rulla in snart..


I damtvåan så seglar RP och Gustavsberg ifrån sina konkurrenter. Gurraberg krossade Tumba hemma med 21 bollar... och RP slog Västerås med 4 mål. Gustavsberg kommer garanterat att ta klivet upp till div.1 medan det är lite osäkert med RP. Ryktet säger att man tappar många tjejer snart som ska ut och resa, plugga etc. och vad händer då? Man har gjort det riktigt bra hittills så det vore synd om man gick miste om detta. Östergötland behöver ett div.1-lag på damsidan.

Göksten och Arboga kryssade och det var nog inget av lagen nöjda med, tror jag. Möjligen Göksten eftersom det var på bortaplan men ur ett poängperspektiv ville nog båda lagen helst av ha vunnit..

Järnvägen "skrällde" mot Lindeberg och vann hemma i Allé. Tror att man kan bli en obehaglig överraskning för många lag när det nalkas match i Hallsberg..

Vadstena torska mot Tallen och ser alltmer ut att få kriga för att inte undvika att åka ur. NKIK är också med där nere men tar 2 poäng i helgen mot Huddinge och åker upp ett par pinnhål. Eskil är också med där nere men är för bra för att åka ur!


Många roliga och intressanta resultat blev det iaf.!!

Av Johan - 18 oktober 2009 13:52

"Som utvecklingstränare i IVH Handboll såg jag med bestörtning på den så kallade seriefinalen igår mellan RP-IVH U handboll. Tyckte att båda lagen saknade tempo i kontringsfasen , anfallspelet, när en rörelse eller kombination skulle köras så satt som mest 3 passningar på rad. vi i IVH räknade våra tekniska fel till 25 st???, vet ej vad vad RP hadde men nog var det upp emot 20. senast gången vi hade dessa enorma mängder av fel pass,tappade bollar mm var emot vadstena på bortaplan. vad beror detta på?. inte i min vildaste fantasi tror jag att golven eller atmosfären i dessa städer  orskar dessa tekniska fel.
 
vissa kommuner har allstå infört klisterförbud, man skall istället använda vax. jag gjorde en test innan matchen igår , jag vaxade in mina händer testade. Första passen satt klockrent, andra passen ja inte var den bra , tredje passen , vid mottagande av bollen så var den hal som såpa .
 
Jag försöker inte bortförklara våran förlust igår men jag tycker att vaxet gynnar inte handbollen alls. ungefär 40 tekniska fel på en match dåligt tempo, är det publik vänligt, om jag  varit publik igår hade jag gått i halvtid så illa var det. vi har en tjej som är storskytt och som är på väg in i a-laget  i elitserie ,senaste två matcherna har hon gjort 19 mål då med klister. Vadstena borta 1mål, RP borta 2 mål. frågade henne lite om saken. hon menade så här ,startar man en rulle ifrån höger till mitt 9 som där växlar upp v9 så är bollen hal som såpa, hon får alltså inget grepp om bollen. ser man att
 
Jag hoppas att jag kan få fler personer att kommentera detta.
 
P-O Opdahl"

Av Johan - 17 oktober 2009 10:51

Linköpings HK tappar sina 3 poäng ( 2 mot Cyrus och 1 mot Eslöv) eftersom man inte har skrivit in spelarna i rätt förening. LHK består av Linköpings Lejon, Ljungsbro och RP och det verkar som om något har gått snett gällande vilken förening spelarna ska vara skrivna i.


Är inte så jätteinsatt i ämnet och ber gärna någon från LHK att maila mig så slipper folk spekulera kring vad som har hänt. Jag kan bara konstatera att det hela är mycket olyckligt och hoppas att laget tar sig samman och fixar 2 poäng idag mot Kungälv!!

Av Johan - 16 oktober 2009 22:21

Kom på att jag har missat veckans idolbild. Här kommer den!




Klipp ut och ha i plånboken!!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards