Direktlänk till inlägg 26 oktober 2009

Herrmatcher som spelades i helgen

Av Johan - 26 oktober 2009 15:13

Allsvenskan:


Anderstorp-Eskil 25-30. Det grönklädda laget från E-tuna verkar vara varma i kläderna och kommit in i det allsvenska tempot. Man slår hemmastarka Anderstorp i sin hemmaborg och lyfter lite från bottengängen. Vill Eskil undvika negativt kval så måste laget vinna hemma samt vinna några borta. Helgens match var en sådan...


IVH mötte Aranäs tidigare i förra veckan och åkte på pisk med 22-38. Inte en sådan match man ska vinna men laget måste nog börja ta poäng snart om man inte ska halka alltför långt efter..


Div.1 Södra.


Country-Linköpings HK 31-30. Oturen grinar Slaka-laget illa i ansiktet. Man förlorar med uddamålet mot ett av seriens topplag, vilket är synd för LHK känns som om de är minst lika bra som den översta trion i tabellen. I och med poängavdraget måste laget börja vinna nu och närmast väntar ett bottenmöte med nykomlingen Lågan från Hörby hemma i Sporthallen på söndag. En hemmavinst skulle sitta fint och kanske är lite av ett måste..


Div.1 Norra


Lif Blå;s förlust mot Tyrold tog jag i lördags.


Djurgårdshof-Irsta 26-32. Irsta fortsätter att vinna och ligger nu på kvalplats till Allsvenskan. I Djurgårdshof fick Brejding göra comeback då de ordinarie målvakterna inte var i speldugligt skick. Stockholmarna ser ut att ha fastnat lite nere i botten av tabellen medan Irsta är med och slåss om kvalplatser uppåt. Kommer de att hålla hela vägen?


Div.2 Östra


HK GP- Katrineholm 32-25. Innan serien drog igång så trodde jag att KAIK skulle vara i klass med Huddinge... Det är de inte! Laget verkar spela inspirerat och har en "jävlar anamma"-anda som kan göra att de håller sig kvar utan kval. Att GP skulle vinna var väl ingen högoddsare men sju bollar är ok för KAIK. Nu väntar en intressant hemmamatch mot Tumba.


Mantorp-LHKing 23-27. Omgångens skräll, i mina ögon, om man ser till hur lagen har lirat hittills i årets serie. LHKing är bra, det vet jag, då materialet består av många killa födda -91 samt en del killar som precis kommit tillbaka från skador etc. Jag trodde dock inte att man skulle knäppa Mantorp på näsan i sin hemmaborg, Klämman, där laget alltid har varit starka. Kul och lite oväntat resulatet och med tanke på serietabellen så var det kanske inte så dumt.. Eller vad säger ni, Örebro??


Tumba- Örebro 16-21. ÖSK gör sitt i matcherna och gör inga stordåd (än) ifrån sig. Man hänger på i toppen och känns relativt stabila ( trots storpisket mot GP..). Om två veckor möts Mantorp-ÖSK i Klämman. Det kan bli intressant och t.o.m en liten fingervisning om vilket av lagen som går upp. ( För LHKing lär väl inte säga upp sitt samarbetsavtal med LHK?? Lugnt och fint nu med alla papper...).


I div.3 verkar Irsta, Lejon, Ljungsbro och Miffe stå i en klass för sig. Jag tror att Ljungsbro kommer att vara med och kämpa länge om div.2-platsen ( och lär nog få den eftersom typ 80% av lagen i serien är U-lag och får INTE gå upp..). Om man får ihop snart så kan nog även Hallstahammar vara med och kriga då det fick några duktiga junisar från IVH Västerås ( Alex Hermansson och Oliver någonting-i-efternamn). Jag trodde stenhårt på Motala och deras storsatsning men den har lyst med sin frånvaro hittills och laget är poänglöst (!!) efter 4 matcher... Tycker det är lite anmärkningsvärt då laget har en av seriens bästa och mest meriterade tränare Peter Mildh samt ett ok lag på pappret ( för att lira i trean). Varför har det inte fungerat? Kanske smällen mot Ljungsbro i premiären satte sina spår...


I div.4 säger representanter från några av de deltagande lagen att det bara finns två handbollslag i serien och det är eRPing och Norrköpings HK. Och, innan ni går på mig, så skriver jag bara vad andra har sagt. Jag själv har inte sett en match i serien i år men vet vilka "lirare" som huserar i serien och vad de går för..

 
 
Ingen bild

Info

26 oktober 2009 22:52

Angående Motalas situation hittils finns en mycket enkel förklaring. Till detta år hade man nog stora förhoppningar om att få behålla de starka korten Tom Andersson i mål samt målsprutan Pelle Engesten.
Man fick ju några nyförvärv från Vadstena HF dessutom i och med nedläggningen. Men deras bästa spelare i Barsom Barsom och Emil Karlsson blev tidigt värvade av Mantorp.

Var faktiskt själv och bevittnade matchen igår mellan Mantorp och LHKing. LHKing var betydligt bättre denna gång samtidigt som Mantorp kastade in handduken innan matchen ens hade börjat. En bra nit för Mantorp som får dem att vakna lite säkert.

 
Ingen bild

Adam

27 oktober 2009 08:44

Det finns väl inget samarbetsavtal mellan LHK och LHKing? Det är ju just det som poängavdragsproblematiken för LHK bottnar i. De fick inte ha samarbetsavtal längre då de spelar i serierna intill varandra. Däremot samarbetar man ju under dessa förutsättningar och spelare ska gå mellan lagen. Det hoppas jag att de fortsätter med. Det krävs att spelarna i LHKing får vara på den här nivån för att fortsätta sin utveckling. Nu är det bara upp till LHK att hålla sig kvar på sin nivå så finns fina förutsättningar att spela på en hög nivå i Linköping.

 
Ingen bild

Pelle-LHF

27 oktober 2009 13:20

Det avtal som LHK-spelare dessutom kan utnyttja på kort tid utan övergångar (förutsatt att man är registrerad i RP) är att spela i LHF, Div III eftersom RP & LHF har ett giltigt samarbetsavtal. LHF har även ett avtal med LL men det finns nog i praktiken inga spelare skrivna i LL (dvs LHKing) då de är registrerade i eRPing för att kunna spela USM i eRPings namn.

 
Ingen bild

Adam

27 oktober 2009 14:33

Kankse inte är så konstigt att det blir fel i administrationen av LHK. Det resonemang som görs av Pelle ovan är ju så otroligt krångligt att jag skulle välja att spela i Mantorp. Där är det väl i alla fall antingen MIF eller Miffe som gäller.

 
Ingen bild

rörigt värre

27 oktober 2009 17:45

Håller med Adam, ju fler kockar desto sämre soppa! Verkar vara massor av undantagsregler för att kunna utnyttja/använda de bästa när det passar LHK/RP bäst!?
Rättvist? Njaaa knappast!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards