Alla inlägg under september 2009

Av Johan - 27 september 2009 13:21

... att det fanns missnöje i Hultic också. Det hör väl till tränarjobbet och inget som jag lägger stor vikt vid. Angående alla möten så pratade spelarrådet med mig och det som kom upp var just ang. Jocke samt att "de som tränade ska få spela". Något annat hörde jag inte om.


Men, som Per skriver, allt är historia nu och jag hoppas att Hultic klättrar uppåt. När jag klev av så önskade iaf. de personer som ÄR Hultic Handboll mig lycka till och det är huvudsaken.


Nöjer mig med att skriva 5 fakta, varav fyra jag har påverkat för Hultic. Dessa är jag stolt över och köper absolut att alla inte köpte mitt race. Så slipper vi ev. pajkastning också..


1. Jag, ensam, tränade seniortruppen på 25-30 man. Blev lovad hjälp från styrelsehåll men inget hände.

2. Mediemässigt. Slå en pling till NT ochn Folkbladet och hör hur ofta jag pratade/mailade dem för att föreningen skulle få plats i tidningen. Det slutade med mittuppslag och bildserier..

3. Publik. Under förra hösten hade vi mellan 180-230 pers. på matcherna. Mitt egna jippo med "gula tröjan" drog närmare 300..

4. Vi skrapade ihop 15 poäng på hösten och 8 poäng på våren ( efter mitt avhopp). Vi slog lagen som kvalade uppåt (Irsta och Järnvägen) och hade häng på en kvalplats. Det var samma spelartrupp på våren.

5. Om resultatet stämmer så slutade Hultics premiär igår i 4:an 11-30 mot eRPing. Oerhört tråkigt men det hade inte hänt under mina "hårda och orättvisa" vingar!


Bloggen är till för mellansvenska och har man synpunkter kring min tränarstil så maila till;


soderman14@yahoo.se


Nu åker vi!

Av Johan - 27 september 2009 08:12

Jo, enligt en kommentar från "Insider" så verkar det som det.. Jag skrev en kommentar om att 85-90 % av spelare jag haft var nöjda med mig. Om den siffran inte stämmer kanske är sant men resultaten som jag har varit med mina spelare att göra har varit rätt ok.. Och de spelare som inte har tyckt det har förmodligen inte varit bra nog att spela i ett A-lag.. Bästa spelaren lirar, så enkelt är det..


Ang. NAIS så tar jag nu bladet från munnen. När vi gick in i div.1-säsongen var det 0 kr i kassan ( något som vi fick veta i februari månad, dvs. när WO;n mot Mittdala gavs..). På försäsongen åker vi på ett läger till Tidaholm, bor på slott och har "all inclusive". Detta gör vi med pengar som inte finns.. Själva säsongen blir misslyckad ( dels pga. att vi inte värvar, vi hade Andreas Asp och Tommy Dahlin från Nyköping på gång men där gjorde sportchefen bort sig och lovade alldeles för mycket..) men också för att vår viktigaste spelare Patrik Ejderfjäll bryter benet i premiären hemma mot Tumba. Rätt snart står det klart att det finns ett missnöje mot styrelsen då saker som man lovat ( t.ex ingen lottförsäljning för spelarna) ändå sker samt att de som pendlar inte får sina reseersättningar utbetalda. Många av spelarna kliver av i dec-jan ( Fredrik Axelsson, Fredrik Ejderfjäll etc.) pga. motivationsbrist och att man inte har fått sina pengar. Under feb. får t.o.m jag kliva in i laget och spela i div.1 Till matchen mot Mittdala ( där WO;n sker) har vi 5 man spelklara, resten ville inte åka till Ludvika en måndagkväll eftersom föreningen inte hade gjort rätt för sig. Beslutet tog jag, ass. tränare Nockmar och ordf. Thomas Möller ihop lördagen före, då vi hade fått uppgifter om att ge en WO var "ok".

Laget utesluts och jag fullföljer mitt kontrakt i och med att jag hjälper till med P95 i föreningen. Allt för att göra rätt för mig. Läget om pengakrisen dyker nu upp och föreningen går i konkurs. Jag går då miste om 35 000 kr i uteblivet tränararvode, pengar som jag hade rätt till samt kontrakt på. Hade jag velat så hade jag kunnat dra det hur långt som helst..

När jag byter till Hultic så ringer en person från NAIS hem till min då gravida sambo och mordhotar mig. Ett möte med styrelsen genomförs men inget händer med den personen ( som kliver självmant kliver av under sommaren -07). Detta har jag inte pratat om men eftersom jag vet att det finns skitsnack om mig och NAIS så tar jag det nu också.


Gällande Hultic så hade jag hela tiden styrelsen med mig i mina beslut ( första året med Kinnå vid klubban) och hösten ifjol med herr Weslien. Det enda som jag fick kritik för ( berättigad också) var att jag tog med Jocke Andersson "för tidigt" i en bortamatch mot Motala i trean. Att han sedan gör 12 mål och vi vinner med 3 är en annan sak... Att jag klev av förra julen berodde på att jag ville ha tid för familjen samt att folk la sig i vilka killar jag ställde upp med på banan ( bäst och skriva att det var inga inom laget!) Har man inte friheten att som tränare ta ut de killar som man tror mest på så kan det lika gärna vara..


När jag träffar gamla spelare så snackas det minnen och genom omvägar så får jag höra att man var "jävligt bra". Givetvis finns det missnöjda spelare och det köper jag. Det kanske är så också att det är dessa som hörs mest...


Men att påstå att det är MITT fel att NAIS och Hultic har gjort en resa bakåt i seriesystemet är att ta i och då vill man bara svartmåla. Att det inte funkar med NAIS kanske har med uteblivna pengar och mordhot att göra ( vilket många killar inte har vetat om tills nu) men mellan mig och Hultic finns ingenting. Har t.o.m blivit erbjuden en massa olika lösningar inom klubben så sent som i maj i år.

Prata istället med de 5 grabbar som gick till NHK eller de 7 som la av helt när det gäller Hultic..

Av Johan - 25 september 2009 10:29

NKIK- RP IF 14-17 (7-9)


Det heta derbyt i damtvåan blev inte så hett. I mina ögon var RP det klart bättre laget med fler spelare med spetskompetens och att man hade +3 vid matchens slut speglar inte hur matchbilden såg ut. RP hade full koll på händelserna från minut 15 och framåt i matchen. Fram tills dess var det fruktansvärt dåligt anfallsspel av båda lagen ( tror det var 1-1 efter nio minuter...) med många tekniska misstag av NKIK och för hafsiga skott utifrån från RP: sida. Linköpings-laget fick dock mer och mer iordning på sitt spel och kunde rycka ifrån i målprotkollet. Man gjorde sitt isärdrag ( Y9 drar sig brett, m9 rör sig mot Y9 och sedan passar till andra Y9 som kommeri zon 3). De gröna gick bort sig alltför ofta och v9 i RP ( riktigt bra skott!) fick bra läge själv eller spela in till m6. Enkelt men ack så effektivt!

NKIK hade sina lägen i en del 6-5 spel men slarviga pass och felbeslut gjorde att man satte 1 mål på 3 utvisningar i första halvlek. Alldeles för många "sociala" byten där spelarna är inne 3-4 minuter gjorde att otrygghet skapades och man kom ofta fel i tajmingen.. Hossman Senior kunde göra 7-9 med 3 sekunder kvar men det kändes som om RP hade fler växlar att lägga i.


I pausen pratade jag med en hängiven supporter till NKIK som satt framför mig. Hon var fundersam till varför man lät Hossman och Frejd sitta så mycket på bänken.. Lagets absolut bästa skyttar bör vara in på planen för att agera hot mot RP;s försvar. Om de inte kommer till skottläge så drar de iaf. till sig uppmärksamhet.


Matchens andra hälft kontroller RP fullständigt. Evelina Samuelsson ( som var osynlig i första) gör tre raka mål på samma sätt ( högt i bortre) och RP:s ledning pendlar mellan 3-5 bollar under de sista 30 minuter. Man går bort sig några gånger bakåt, vilket Hossman tar tillvara på och "hänger" ett par fina. Matchen blir dock aldrig riktigt spännande eftersom RP är nivåer bättre den här kvällen. Chansen till ett sista ryck för NKIK finns med 2,5 minuter kvar och underläge med tre men då drar bänken på sig en tvåa och då försvinner chansen... Slutresultatet blir 17-14 till RP och det är i underkant, iaf. om man ser till matchbilden.


Toppar i RP var: keepern Gonzalez ( grym räddning på fas-1 kontring i första halvlek), m9 Lindholm samt Samuelssons andra halvlek. Storasyster Bergström går in och drar 2 "under-jamare" i den första halvleken som resulterar i mål.


I NKIK höjde sig 91:orna Frejd och Hossman samt Hanna som var en klippa bakåt och blev utsedd till matchens lirare. Nu väntar 2 otrooooligt viktiga matcher för NKIK ( Gustavsberg borta och Arboga hemma). Vill man vara med i racet om div.1-platserna krävs det 4 poäng- punkt slut. För RP;s del är man med och tog man viktiga poäng i och med gårdagens seger.


Övrigt:


- Frejd gör 7 av 14 mål och sitter mycket på bänken, varför?

- Vilka i RP ska resa till USA? Kommer man tappa mycket i slagkraft?

- Förstår Rickards frustration på bänken kring sitt lags utvisningar. Av alla 2:or RP fick kanske en var berättigad.

- Jämför bänkarna och coachningen under matchen. I RP ligger fokus på sitt lag, i NKIK ligger det på domarna..

- NKIK har gjort 31 mål på 2 matcher varav 10 straffar. 21 spelmål på 120 minuter- det kommer du inte till div.1 på..

- Ickan var frisk och spelsugen..

- Den hängivne supportern, jag och några till tyckte att man kunde ha provat Frejd på v6 och Hossman på v9 för att få ett bättre tryck på vänstersidan. Kanterna i det gröna laget hade ingen bra dag...

- För att nå div.1 får NKIK torska högst 2 matcher till av de matcher som återstår. BIT IHOP OCH KÄMPA!!

- Jag ska vara speaker på 2 matcher ( är med på riktigt nu!)


Referaten blev ärligt och synpunkterna är mina egna. Take it or leave it... :)

Av Johan - 25 september 2009 08:13

Seger i premiären!

2009-09-24 09:00


Säsongen började med seger, vilket känns riktigt bra!. Mantorp besegrade Enköping med 35-26 (17-10).


Vi började riktigt bra och satte sina lägen, men Enköping hade det lite svårare. Så efter ganska kort tid in i matchen stod det 7-2. Enköping tog då timeout och efter den så spelade de upp sig och kom närmare i målprotokollet.

Men tack vare bra Målvaktsspel från Alexander Rosén och lite jävlaranamma så kunde vi bita ifrån och sedan dra ifrån på nytt så i halvtid stod det 17-10.


Andra halvlek började lite trevande. Enköping kom ifatt och som minst var det bara 4 måls marginal. Men det kändes aldrig oroligt för återigen så knöt vi näven och spelade upp oss och kunde springa ifrån i målprotokollet. Matchen slutade 35-26.


Det som kändes skönt var att vi gick runt på alla gubbar, så nu har alla fått känna på hur det känns att spela Division 2. Jag tycker också att det ser ut som vi har roligt på planen precis som vi sa att vi skulle ha innan matchen. Sedan finns det självklart saker vi kan förbättra, men detta var första matchen och nu har vi 4 träningar på oss innan nästa, så vi hinner allt slipa på detaljerna.

I nästa match väntar AIK på bortaplan. Det kommer säkert bli en helt annan matchbild.


Mål Mantorp

Magnus "Junior" Karlsson 6, Per Engesten  6 (3), Erik Nyberg 4, Patrik Petersson  4, Emil Karlsson 3, Johan Blomqvist 3, Robert Ström 3, Sebastian Strand 3, Alexander Irebro 2, Adam Scherling 1




Runt kl. 11.00 kommer det ett ref. från matchen NKIK-RP. Det kommer att bli ett ärligt sådant...

Av Johan - 24 september 2009 09:50

Läs en intressant intervju gjord med tränare Magnus Oscarsson om sitt Djurgården, vilka är laget som det snackas en hel del om i handbollskretsar just nu. Laget har en klar målsättning att nå Allsvenskan säsongen 2010/2011 och med sina nyförvärv ( Johan Båverud, Patric Quinones, Roger Järeholm ovch nu senast h6:an Elliot Axelsson) visar man att laget och föreningen vill och ska vara högre upp i seriesytemet.


( Tidigare idag har jag lagt upp en presentation om IVH Västerås damers U-lag som också har tänkt sig att vandra uppåt..)


Här kommer en mycket läsvärd från Djurgårdens tränare, Magnus Oscarsson. Tack för den!!


Lag: Djurgårdens IF HF
Tränare: Huvudtränare: Magnus Oscarsson, assisterande tränare: Henrik Reiz
Nyförvärv: Roger Järeholm, Johan Båverud, Patrick Quinones, Elliot Axelsson
Vi har också lyft upp egna juniorer till A-truppen: Micke Olave-Elgered, Gunnar Pettersson, Albin Falk-Hansson
Spelarförluster: Johan Apel, Johan Fransson, Petter Holmberg
Seriens topp-3: Djurgården, Rimbo, Nyköping
 
- Hej Magnus! Det känns som om det var i går vi satt på Trädgårn i Norrköping och Stocken lekte Lasse Grankvist till U21-semin mellan Sverige-England. Hur har handbollsbiten sett ut för din del sen dess?
 
 Det har helt klart varit en hektisk tid sedan dess. Silly season innebär ju som alltid en massa samtal och funderingar och spelare placeras ryktesvägen i både det ena och andra laget. Sådant tar givetvis på krafterna men det är riktigt skönt när det är över och man kan känna sig nöjd med hur laget ser ut.
 Sen har vi jobbat hårt med att få spelarna så väl fysiskt förberedda som möjligt. Vi har i år fokuserat mer på styrka än på uthålligheten då vi saknar lite tyngd i jämförelse med lag i högre serier. Jag tror dock ändå att vi kommer orka springa ordentligt under matcherna.
 
 
- Hur ser din egna handbollshistoria ut, såväl spelare som tränare?
 
 Jag spelade själv i ca10 år i en breddförening som heter Sannadal. Var väl inte helt usel men en medelmåtta i division 3 är inte mycket att skryta om.
Började träna ungdomslag när jag var 20 och fastnade för det. Ett par år senare tränade jag 3 lag vilket var hektiskt men roligt. Värst var det väl under Eken cup då hela turneringen kändes som ett långt intervallpass med löpningar mellan planerna från kl.8-20 Blev belönad med stipendie som årets ledare av Stockholms handbollförbund för den säsongen.
Sedan dess har jag ett flertal ungdomslag, Stockholms stadslag P92 och numera alltså Djurgårdens herrar.
Till vardags jobbar jag som idrottslärare och instruktör på Tyresö handbollsgymnasium.
 
- Finns det någon "mentor" som har betytt mycket för dig gällande din syn på handboll?
 
 När jag gick på GIH hade jag fotbollstränare Lasse Pihl som instruktör i bollspel och han fick mig att tänka handboll på ett sätt som jag inte gjorde innan.
Sen plockar man ju idéer från många olika håll men givetvis har jag påverkats mycket av Leffe Wirdfors under förra året och i och med att jag tidigare jobbade med Uffe Nyström på Vittra gymnasiet finns det nog lite influenser därifrån också. Dessutom har jag tittat mycket på Tjolle Ström som har ett sätt att se på handboll som skiljer sig från dem andra två. Där finns många intressanta delar som jag försöker implementera i min egen filosofi.
 
- I år är det ditt första år som huvudansvarig för Djurgården Handboll. Hur kommer ert spel att skilja sig från åren då Leif Wirdfors var headcoach? På vilket sätt kommer det att synas att Magnus Oscarsson har DIF Handboll?
 
 Jag tror mycket på trygghet i spelet och det försöker jag skapa genom att ge spelarna tydliga alternativ så de lär sig känna igen situationer och agera med säkerhet. Annars kommer det nog vara samma Djurgården som innan med högt tempo och en otrolig vilja.
 
- Årets Djurgården lär ha det bästa div.1-laget i landet på pappret. Hur ska du/ni få ihop det?
 
Vi har inte bara värvat bra spelare utan vi har riktat in oss på spelare som vi tror passar bra i vårt sätt att spela och agera. Därför tror vi inte att omställningen blir så stor trots ett flertal nya spelare. Men självklart tar det tid innan spelarna hittar varandra men det jobbar vi hårt med på träningarna.
 
- Alla andra lag i serien och förstå-sig-påare höjer er till skyarna innan serien har börjat. Är det en press på er?
 
 Klart att det finns press på oss tränare och på spelarna men pressen har vi haft länge och vi känner oss vana vid den nu. Vi har en trygghet i laget som gör att vi har en god tro på oss själva att lyckas i trängda situationer.
 
- Många av spelarna har meriter från elitserien; Quinones, Järeholm, Båverud etc. Hur kom det sig att de valde Djurgården? Vad kunde ni locka med som andra klubbar inte kunde göra?
 
Vi i Djurgården har bestämt oss för att göra en seriös satsning mot Allsvenskan och sedan vidare till Elitserien. Jag tror att det kan vara lockande att få vara med och föra upp Djurgården mot toppen. Att få känna att man är med i starten av en långsiktig satsning. Dessutom jobbar föreningen hårt på att hjälpa och stötta våra spelare på olika sätt så att de kan känna sig tillfreds med sin tillvaro på flera plan.
 
- Vad lagets målsättning är framgår klart och tydligt. Har ni några delmål på vägens gång eller ligger allt fokus på att ta den allsvenska platsen?
 
Vi sätter vi upp delmål. Allsvenskan är ett delmål på vägen mot Elitserien...
Men visst, vi jobbar med kortsiktiga mål också men då handlar det mer om fysisk-, spel- och spelarutveckling. På vägen mot Allsvenskan måste vi bli bättre i det mesta vi gör för att kunna etablera oss i en högre division. Dessutom jobbar vi med att få hela organisationen dvs. styrelse, information, arrangemang, ekonomi mm, att utvecklas och där har varje enhet sina mål som de jobbar mot.
 
- Vilka 2 eller 3 lag ser ni som era främsta konkurrenter? Varför?
 
Nyköping, därför att de har en klar bild om hur de vill spela handboll och därmed finns goda möjligheter att få ihop ett riktigt bra lag. Vad jag har förstått så tränar de också i den utsräckning som krävs för att vara ett topplag i Div.1 Sen ytterligare har de ju sin publik som gör att de är svårslagna hemma.
 
Rimbo, med spelare med rutin från Allsvenskan och ett kontringsspel som håller bra klass kommer de att kunna slå de flesta lagen. Ett klurigt gäng där det mesta kan hända.
 
Skånela, har ett ungt och talangfullt lag där alla brinner för handbollen. De kommer att spela en genomtänkt tempohandboll som jag tror många lag kommer att ha svårt för. Har också värvat ett par spelare som kan stärka upp bakåt. De har dessutom en bra tränare som kommer att kunna utveckla alla talanger. Likt Nyköping har de också ett kraftigt publikstöd så det krävs att man presterar bra om man vill ta poäng i Vikingahallen.
 
Jag tror dock, precis som många andra, att serien kommer att bli jämnare än förra året. Med DIF undantaget så har topplagen, på pappret, tappat i styrka medan flera av mittenlagen har gjort bra värvningar. Om man då lägger till några starka nykomlingar så är det alltså ganska troligt att det kommer att bli spännade hela vägen in i mål.
 
- Kommer Djurgården Handboll bli likvärdig Hammarby Handboll och till och med gå förbi? Vad behövs eller krävs för detta?
 
Det finns flera vägar att gå om man vill bli en elitförening, Hammarby har gått en väg, vi väljer en annan.
Vårat långsiktiga mål är ju att kunna etablera oss i Elitserien och dessutom med Stockholmare som grund och då finns det många saker som krävs.
Bl a. att ha ett långsiktigt tänk med ungdomsspelare som fyller på underifrån och här jobbar vi hårt med att skapa goda förutsättningar för ungdomar som vill satsa mot att bli elitspelare.
Givetvis krävs också en god ekonomi som vi kommer att kunna skapa tex. genom att veta våra begränsningar och samtidigt jobba hårt med att nå ut till så många som möjligt för att skapa ett intresse kring Djurgården handboll.
Dessutom krävs det att individer, i samtliga delar av denna satsning, har en drivkraft och vilja att föra Djurgården framåt.
 
- Halltider i Stockholm är alltid aktuellt. Hur ser det ur för er, har ni alla träningar i Eriksdalshallen eller är det splittrat?
 
 Jag är nöjd med våra tider trots att vi tränar ett pass på Bosön i veckan.
Det blir en längre resväg för de flesta men det finns många fördelar i att träna på Bosön också.
Däremot är det ju tuffare för våra ungdomslag som får jobba hårt för att ha rimliga träningstider.
 
- På er blogg är det mycket synpunkter och åsikter på lag som Silwing och Djurgårdshof  Ibland kan man uppleva att det blir lite väl mycket. Vilken relation finns mellan föreningarna och vilken relation har du till de andra lagens tränare?
 
 De åsikter som framförs på bloggen är Petters och Sonnys personliga. Däremot stöttar vi givetvis deras bloggande då det skapar ett intresse kring Djurgården handboll.
Jag har inte växlat särskilt många ord med varken Westis eller Brejding men har inte uppfattat dem som annat än kunniga och med ett enormt intresse för sporten.
 
- Vilka 2 lag åker ur div.1 Norra?
 
 Switte kommer att få det riktigt jobbigt denna säsong efter ett antal spelarförluster.
Sen är det svårt att veta vilka Lif kommer att ställa upp med men även där finns det några spelare som antingen bytt lag eller flyttats upp i A-truppen. Så deras resultat är lite beroende av vad de kan fyll på.
 
- Hur skulle Djurgården klara sig i den södra serien? Serierna jämförs hela tiden och folk tycker att div.1 Norra är div.2-mässig medan den södra är "lilla allsvenskan". Hur ser du på jämförelsen?
 
 Jag tycker nog att vi visade förra säsongen att toppen av serierna inte skiljer sig särskilt mycket åt. Däremot kan jag tänka mig att mittenlagen i södra håller en högre nivå än mittenlagen i norra. Att det skulle skilja en hel serie i kvalité är bara rent önsketänkande från de som vill se fler lag från södra i Allsvenskan.
 
- När återfinner vi Djurgården i elitserien igen?
 Om 3-4 år.
 
5 snabba:
 
- Svåraste bortamatchen?
Nyköping
 
- Div.1 Norras bästa spelare?
Finns några att välja på och vi har samtliga.
 
- Seriens bästa hall:
Eriksdalshallen, föga förvånande...
 
- Seriens bästa publik:
Nyköping och Skånela har en riktigt engagerad publik.
Dock har vi bra stöd när fansen sluter upp.
 
- Vilken spelare i div.1 Norra skulle ta en plats i Djurgården och varför?
 Toni Johansson, Tyrold. Oerhört trevlig att ha på bänken...
 
-Tack för intervjun Magnus och lycka till i jakten på den allsvenska platsen!
 
Tack.
Bra jobbat med bloggen och lycka till med familjen.
Av Johan - 24 september 2009 09:42

IVH U 


Nyförvärv.
Hanna Tapper, Hanna Odeheim (Enköping)
Erica Gustavsson (Göksten)
Jenniffer Larsson, Tove Gustavsson, Cecilia Wahlberg (irsta hf)
Caroline nyman (GT76)
Caroline breed, Cecilia fröding, Ida Hedstad (tillbaka efter kortare uppehåll)
 
Förluster
 
Inga
 
Tränare
P-O Opdahl
Claes frösslund
 
Målsättning
 
vi har målet att gå upp till div 1 som är det högsta vi kan nå. stommen som tagit laget ifrån div 4 till div 2 är födda 91 och nu hoppas vi att de lite äldre spelarna som vi fått kommer att ge det stöd som de unga spelare behöver.
vi är ett utvecklingslag till ivh,s elitlag och vi arbetar nog lite annorlunda än de andra lagen då vi lägger all tonvikt på indviduellteknik och fys. de andra lagen har nog gnuggat anfallspel. vi har precis också inlett ett styrke program i en tre stegsform, detta kommer nog innebära lite tunga kroppar vissa matcher men på sikt blir det bra. Seriepremiären var ett litet uppvaknande för vissa av våra spelare, det syndes att vi inte riktig var uppe i tempo och hårdhet. Segern med ett mål räckte till två poäng men i övrigt gjorde vi en svag insats samtidigt som Vadstena visade en mycket bättre kämpa anda. Jag tror nog att vi kan överaska i div 2 och med någon spelare ifrån elitlaget så får nog de rankade topplagen se upp.
 
Seriens topp 3
Gustavsberg
Arboga
IVH U

Av Johan - 23 september 2009 11:36

Imorgon kl. 19.00 smäller det i Mässhallen. De två bästa (?) damlagen i Östergötland ska göra upp om poängen. NKIK kommer från en svidande premiärförlust ( 17-22 mot Tallen) och en del röster har höjts ( inte minst här på bloggen) om att laget är för ungt, tränar för dåligt, har sopiga tränare etc. Vad annat folk tycker för stå för dem men det är lite kul att NKIK sågas efter en (!) match.. Visst, efter en torsk mot Tallen kanske det är befogat men nu får man se framåt. RP hade lekstuga mot Huddinge ( 32-13), vilket gör det svårt för oss utomstående att riktigt veta vart man står. Ser man till matcherna på försäsongen så har man gjort bra resultat mot lag som t.ex Hallby och Somby/Skövde. Damspelare som lirar i RP:s A-lag är ofta skolade och så verkar det vara även i år. Sen har man förmodligen ett av seriens bästa tränarstab i Svantesson och Rydén, vilka både har bra erfarenheter från träningsuppdrag i herr- och damlag under årens lopp. Rent taktiskt tror jag att RP är mer förberedda på uppgiften än vad NKIK är, men det är bara mina tankar..


Lagen då? Helt ärligt känner jag inte till alla spelare i RP men de har ju ett par duktiga och rutinerade tjejer i Wåhlander, Samuelsson, Gollner ( tror att jag har mött när hon lirade i ÖSK F-87) samt målvakten Natalie. Vet också att storasyster Bergström från NKIK har en plats på kanten ( varför bytte du? :)) och att laget ev. lirar ett högt försvar. Man har tagit upp några junisar från de egna leden och de verkar ha fått speltid.


NKIK får tillbaka seriens bästa v-kant i Angelica Ringdahl, samt Karin Wetell och en m6 ( om hon dyker upp :)).. För att slå RP måste centrallinjen med Ringdahl, Frejd, Hossman och Lekander ( och nej, jag är inte partisk där!) ha en bra kväll och verkligen stå upp för laget och bereda väg för de andra. Även den keeper som står i kassen måste spika igen lite mer än "det vanliga"  Av det som jag har sett hittills i år av NKIK har det varit lite valpigt i anfallsspelet med för dåliga satsningar där man kör sin "grej" ( eller hur Erik??) Försvarsspelet är dock ok, bara man slutar korsa varandra på 2 och 3...


Laget med minst antal tekniska misstag, bäst målvakt samt de spelare som vågar "skita ner sig" lite vinner. Ska bli kul och se agerandet från resp. lags bänk och vilka taktiska disponeringar som man har gjort. Är övertygad om att i båda lägren har det hetat: " Ta bort deras v6 HELT"- dvs. Ringdahl i NKIK och Samuelsson i RP. Hade jag varit tränare för något av lagen hade jag nog provat det..


Slutresultat? NKIK är favoriter och förväntas vinna ( och måste nog det om tåget inte ska börja gå) medan RP har bortamatch och kan lira lite mer avslappnat. Vilka som vinner återstår att se men det kan nog röra sig om 2-6 bollar i något lags favör.


Referat kommer under fredagen!


Imorgon blir det info om ett lag som konkurrent till NKIK och RP, nämligen IVH Västerås U!

Av Johan - 23 september 2009 08:17

Linköpings HK- Tyresö IF 25-21 ( 14-11)


Texten hämtad från LHK;s sida:


"Det var inte den mest välspelade matchen de dryga 100 på läktaren fick se. Många missade passning, alltför många dåligt förvaltade frilägen och stundtals virrigt i försvaret men trots det en vinst som egentligen aldrig kändes hotad.

Med lite bättre skärpa i avslutningarna, särskilt i första halvlek, hade halvtidsledningen varit betydligt större. Tyresö har en välväxt lag och spelade ett tålmodigt anfallsspel och hade läge att kvittera med fem minuter kvar av matchen med ställningen 21-20 och även vid 22-21. LHK visade i det läget styrka och beslutsamhet och tillät aldrig Tyresö att komma hela vägen. Extra plus till David Lowén och Dejan Dimic för ett kreativt och engagerat anfallsspel och till Fredrik Roback för en snygg trippelräddning i början på andra halvlek.

Man brukar säga att ett mindre bra genrep ger en bra premiär. Vi hoppas på det och önskar laget lycka till i seriestarten på söndag. 
 

Bästa målskyttar blev David 5 och Dejan och Ted 4"



Någon gång under dagen kör jag ett litet "uppsnack" inför det heta (?) damderbyt imorgon mellan NKIK-RP IF!

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards