Direktlänk till inlägg 25 september 2009

RP glänste mot NKIK i östgötaderbyt

Av Johan - 25 september 2009 10:29

NKIK- RP IF 14-17 (7-9)


Det heta derbyt i damtvåan blev inte så hett. I mina ögon var RP det klart bättre laget med fler spelare med spetskompetens och att man hade +3 vid matchens slut speglar inte hur matchbilden såg ut. RP hade full koll på händelserna från minut 15 och framåt i matchen. Fram tills dess var det fruktansvärt dåligt anfallsspel av båda lagen ( tror det var 1-1 efter nio minuter...) med många tekniska misstag av NKIK och för hafsiga skott utifrån från RP: sida. Linköpings-laget fick dock mer och mer iordning på sitt spel och kunde rycka ifrån i målprotkollet. Man gjorde sitt isärdrag ( Y9 drar sig brett, m9 rör sig mot Y9 och sedan passar till andra Y9 som kommeri zon 3). De gröna gick bort sig alltför ofta och v9 i RP ( riktigt bra skott!) fick bra läge själv eller spela in till m6. Enkelt men ack så effektivt!

NKIK hade sina lägen i en del 6-5 spel men slarviga pass och felbeslut gjorde att man satte 1 mål på 3 utvisningar i första halvlek. Alldeles för många "sociala" byten där spelarna är inne 3-4 minuter gjorde att otrygghet skapades och man kom ofta fel i tajmingen.. Hossman Senior kunde göra 7-9 med 3 sekunder kvar men det kändes som om RP hade fler växlar att lägga i.


I pausen pratade jag med en hängiven supporter till NKIK som satt framför mig. Hon var fundersam till varför man lät Hossman och Frejd sitta så mycket på bänken.. Lagets absolut bästa skyttar bör vara in på planen för att agera hot mot RP;s försvar. Om de inte kommer till skottläge så drar de iaf. till sig uppmärksamhet.


Matchens andra hälft kontroller RP fullständigt. Evelina Samuelsson ( som var osynlig i första) gör tre raka mål på samma sätt ( högt i bortre) och RP:s ledning pendlar mellan 3-5 bollar under de sista 30 minuter. Man går bort sig några gånger bakåt, vilket Hossman tar tillvara på och "hänger" ett par fina. Matchen blir dock aldrig riktigt spännande eftersom RP är nivåer bättre den här kvällen. Chansen till ett sista ryck för NKIK finns med 2,5 minuter kvar och underläge med tre men då drar bänken på sig en tvåa och då försvinner chansen... Slutresultatet blir 17-14 till RP och det är i underkant, iaf. om man ser till matchbilden.


Toppar i RP var: keepern Gonzalez ( grym räddning på fas-1 kontring i första halvlek), m9 Lindholm samt Samuelssons andra halvlek. Storasyster Bergström går in och drar 2 "under-jamare" i den första halvleken som resulterar i mål.


I NKIK höjde sig 91:orna Frejd och Hossman samt Hanna som var en klippa bakåt och blev utsedd till matchens lirare. Nu väntar 2 otrooooligt viktiga matcher för NKIK ( Gustavsberg borta och Arboga hemma). Vill man vara med i racet om div.1-platserna krävs det 4 poäng- punkt slut. För RP;s del är man med och tog man viktiga poäng i och med gårdagens seger.


Övrigt:


- Frejd gör 7 av 14 mål och sitter mycket på bänken, varför?

- Vilka i RP ska resa till USA? Kommer man tappa mycket i slagkraft?

- Förstår Rickards frustration på bänken kring sitt lags utvisningar. Av alla 2:or RP fick kanske en var berättigad.

- Jämför bänkarna och coachningen under matchen. I RP ligger fokus på sitt lag, i NKIK ligger det på domarna..

- NKIK har gjort 31 mål på 2 matcher varav 10 straffar. 21 spelmål på 120 minuter- det kommer du inte till div.1 på..

- Ickan var frisk och spelsugen..

- Den hängivne supportern, jag och några till tyckte att man kunde ha provat Frejd på v6 och Hossman på v9 för att få ett bättre tryck på vänstersidan. Kanterna i det gröna laget hade ingen bra dag...

- För att nå div.1 får NKIK torska högst 2 matcher till av de matcher som återstår. BIT IHOP OCH KÄMPA!!

- Jag ska vara speaker på 2 matcher ( är med på riktigt nu!)


Referaten blev ärligt och synpunkterna är mina egna. Take it or leave it... :)

 
 
Ingen bild

Peter

25 september 2009 11:06

Kanonbra referat! Riktigt bra skrivet denna gång!!!

 
Ingen bild

Elin

25 september 2009 11:08

Lite väl snällt kanske...

 
Ingen bild

Peking Boy

25 september 2009 11:08

Haha, klockrent Söderman!!! När tar DU dom?

 
Ingen bild

Erik

25 september 2009 12:00

Bättre än Corren, folkbladet och NT tillsammans!

 
Ingen bild

Linjemannen

25 september 2009 13:46

Jovisst!
Det var ett bra referat för oss redan frälsta när man lirar på sin egen bakgård. Johan har precis som de flesta av oss skuld/delaktighet till att det ser ut som det gör på planen, då han har själv utbildat några av spelarna i derbyt. Nu missade jag gårdagens match men har under de senaste säsongerna sett hur vilsna tjejerna i RP och speciellt NKIK är i vissa situationer. Lågt passningstempo, letande blickar efter medspelare. Det verkar saknas något i grundspelet eller i spelarutbildningen innan man kommer upp på A-lagsnivå. Eller är det för mycket solospel som gör de andra till statister?

 
Ingen bild

Brab

25 september 2009 14:06

Tror du kan lägga ner snacker om en div 1 plats för NKIK. Blir de ett mittenlag så får man vara nöjda. Tror inte heller RP mäktar att vara i den absoluta toppen.
Kan tänkas till och med att NKIK får jobba med det tredje östgöta lagen Vadstena som har en del tyngd i form at Sofia Falk som NKIK kommer får problem med även om de som vanligt punktmarkerar henne.
Sen måste jag ge kritik till dig Söderman. för en utbildad hanbollstränare är det förbjudet att använda uttryck som "kant" och "linje".

 
Ingen bild

Johan S.

25 september 2009 22:08

Jag kan med GOTT samvete säga att jag inte har utbildat en enda spelare i dagens A-lag i NKIK. Säsongen 03/04 hade jag F87/88 och där är det bara en spelare idag som lirar handboll, Linn Hagernäs i Spårvägen ( de andra spelarna la av efter det att jag klev och tog TeamNorco eller satsade på studier). Min sambo Hanna lånade jag in i div.4-matcher på den tiden men inte tränat.. Dock så blev ju hon matchens lirare igår så nåt kanske man har gjort..
Dagens NKIK är, till stora delar, födda 91/92 och dessa har jag bara följt från läktarhåll. Den utbildning som jag ger mina spelare är handbollsutbildning inte att springa omkring som yra höns.

Mitt CV:

03/04 NKIK F87-88
2004- våren 2007. Team Norco/NAIS Norco ( herrar)
2007-2009 Hultic BK (herrar)
2009 NKIK F95

Som läsaren ser kan jag inte haft utrymme för andra lag etc. Om man dessutom är lite insatt så vet man att det varit lite frostigt tidigare mellan mig och "de gröna" då personer ( som tack och lov nu är borta) fått alldeles för mycket att säga till om. Vill nog påstå att 85-90 % av de spelare jag har haft är rätt nöjda med mig..

 
Ingen bild

Insider

26 september 2009 23:42

Nej, 85-90% är inte rätt nöjda. Hultic kört i botten, enbart uppbyggt pga kortsiktiga värvningar. Raset som har kommit var väntat på grund av det. NAIS nedflyttat, pga WO(i div 1). Allt är vad spelarna i lagen sagt själva. Läge för lite självinsikt

 
Ingen bild

en annan insider

28 september 2009 21:53

Av att höra från spelare som har haft dig som tränare tidigare, är det väldigt svårt att tro att 85-90% är nöjda.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 11 juli 2011 23:31

... www.msh.bloggagratis.se   Vi ses där!!

Av Johan - 10 januari 2011 13:39

Vi kom trea och fick 5 killar på riksläger 1, kul!!   Sebastian Glemhorn, Norrköping Benjamin Jacobsson, Norrköping Jesper Simonsson, Norrköping Alexander Brouneus, RP IF Carl Skogwik, Hultic   GRATTIS PÖJKAR!! ...

Av Johan - 15 december 2010 14:57

Jo, så är det! Några av våra profiler i Mellansvenskan har gått samman för att starta en ny "superblogg"... Håll utkik här på bloggen när vi kör en release för den nya bloggen.   Annars är det som det är; fortsatt strul med datorn hemma och i och...

Av Johan - 6 december 2010 16:08

Lottningen kom under dagen. Intressanta matcher....   Gruppindelning   Pojkar   Flickor   Grupp A Grupp B Grupp A Grupp B Skåne Göteborg Stockholm Skåne Västergötland
Blekinge Halland Södermanland Västm...

Av Johan - 3 december 2010 10:13

Computern hemma har lämnat in och tiden för att sitta framför datorn under dagstid finns inte i dagsläget. Kommer dock lite om helgen här och nu,   Dam-Allsvenskan;   Örebro tappar mark efter förlusten mot Önnered (21-31) nu i veckan. För a...

Presentation

Omröstning

Borde man införa ett rankingsystem i samband med USM-lottningen?
 Ja
 Nej

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards